Ruhani: Komşu sınırlarına dokunulmamalı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, en önemli bölgesel ve küresel gelişmelerin birçoğunda Türkiye ile ortak değerleri paylaştıklarını söyledi.

Ruhani: Komşu sınırlarına dokunulmamalı
Ruhani: Komşu sınırlarına dokunulmamalı
GİRİŞ 27.10.2014 16:40 GÜNCELLEME 27.10.2014 16:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Resmî haber ajansı IRNA’ya göre, Türkiye’nin yeni Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin’in güven mektubunu kabul eden Ruhani, bölgedeki teröristlerin kökünün kazınması ve akan kanın durdurulması gerektiğini söyledi. Ruhani, ‘komşu ülkelerin sınırlarına dokunulmaması’ gerektiğini de ekledi.

İran ve Türkiye arasındaki dinî, tarihî ve kültürel ortak noktalara dikkat çeken Ruhani, çeşitli konulardaki görüş ayrılıklarının da giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Büyükelçi Tekin’in ise İran cumhurbaşkanının uzak görüşlülüğü sayesinde ikili ilişkilerdeki iniş çıkışların azalacağını söylediği aktarıldı. IRNA’ya göre Tekin, Ortadoğu’daki mevcut sorunlara İransız bir çözüm bulunamayacağını söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    gavur ilan edeceklere peşinen söyleyim.kastamonu luyum,doğduğumdan beri hanefiyim.ülkü ocaklarında büyüdüm,98 den beri tayyib'in hastasıyım.sadece tayyib'in dediği gibi''etnik,dinsel,mezhepsel,siyasi velhasıl hertürlü ayrımcılığa karşıyım.hele de aynı kıbleye döndüğümüz kişilere bu düşmanlık beni ziyadesiyle çıldırtıyor.
    Cevapla
  • MEHMET 9 yıl önce Şikayet Et
    hala bi iran düşmanı yorum yapmamış hayret!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!