Peşmerge güçleri Kobani için hazır

Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurt Hikmet ''Peşmerge iki yoldan da gidecek. Hem havadan hem de karadan" dedi.

Peşmerge güçleri Kobani için hazır
Peşmerge güçleri Kobani için hazır
GİRİŞ 28.10.2014 09:48 GÜNCELLEME 28.10.2014 09:48

Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurt Hikmet, "Kobani'ye ağır silahlar gideceği için güzergah üzerinde uzun uzun müzakere edildi. Ancak Peşmerge iki yoldan da gidecek. Hem havadan hem de karadan" dedi.

AA'ya konuşan Hikmet, "Peşmerge güçlerimiz bütün hazırlıklarını tamamladı. Gidiş için teknik aksaklıklar vardı. Şuan itibariyle gidişle ilgili bütün plan program tamamlanmış durumda. En kısa zamanda hareket edecektir" diye konuştu.

Hikmet, gönderilecek silahlara ilişkin ise "Kobani'ye gidecek silahların tamamı klasik ağır silahlardır. İçinde koalisyon güçleri tarafından Kürdistan bölgesine gönderilmiş silahlar yok" ifadesini kullandı.

''PEŞMERGE SAVAŞACAK''

Peşmerge'nin, Kobani'de sadece lojistik destek sağlayacağı yönündeki iddiaları da yalanlayan Hikmet, "Peşmerge'nin savaşçılara sadece eğitim vereceği ve lojistik destekte bulunacağı yönündeki iddialar doğru değil. Peşmerge, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşacak" şeklinde konuştu.

''TÜRKİYE YARDIMCI OLDU''

"Türkiye hükümeti, bu konuda bize çok yardımcı oldu ve kolaylık sağladı" diyen Hikmet, şunları kaydetti:

"Onlardan yana hiçbir problemle karşılaşmadık. Türkiye, Peşmerge'nin, Kobani'ye güvenli ve sorunsuz bir şekilde gidebilmesi için elinden gelen bütün çabayı gösterdi."

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre iki yolun tercih edilmesi durumunda ağır silahlar karadan, Peşmerge ise uçakla Erbil'den Şanlıurfa'ya giderek, oradan Kobani'ye geçecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek