Mısır'daki darbecilerden Türkiye'ye rest!

Mısır'daki cunta yönetimi, askeri darbeyle iktidardan indirilen Mursi zamanında Türkiye ile imzalanan ticaret anlaşmasını feshetti.

Mısır'daki darbecilerden Türkiye'ye rest!
Mısır'daki darbecilerden Türkiye'ye rest!
GİRİŞ 28.10.2014 13:13 GÜNCELLEME 28.10.2014 13:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Mısır Ulaştırma Bakanı Müsteşarı Ahmet Emin, Müslüman Kardeşler hükümeti döneminde Türkiye ile imzalanan, Türk TIR'ları ve gemilerinin Mısır toprakları ve deniz sularını kullanmasına izin veren anlaşmanın Mısır’ın ulusal ekonomisine büyük zararlar verdiğini iddia etti.

Mısır Haber Ajansı MENA’nın haberine göre Emin, bu nedenle Mısır Ulaştırma Bakanlığı’nın Dışişleri Bakanlığı ve yüksek otoriteler ile koordinasyon içinde anlaşmaya son verme ve önümüzdeki Mart ayında süresi sona erecek anlaşmanın süresini uzatmama kararı aldıklarını bildirdi.

Mısır'da Mursi hükümetinin Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından devrilmesinden sonra Türkiye-Mısır ilişkileri krize girmişti.

Mısır'da askerin 3 Temmuz 2013'te yönetime el koymasının ardından Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini, eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi kazanmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın Muhammed Mursi!Hak fırsat verdikçe Müslüman Kardeşler bunlara kaptırmaz ülkeyi.
    Cevapla
  • DAĞLI 9 yıl önce Şikayet Et
    Vay sisi pisi. Sana kim ticarete gelir ki? Senin zulmün Mısıra yeter.
    Cevapla
  • mynameismail 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen kalk münhasır ekonomik bölgendeki milyarlarca dolarlık doğalgazı İsrail'e peşkeş çekmek için darbe yap, utanmadan bir de "Türkiye ile yapılan anlaşma Mısır çıkarlarına aykırı" de. Dikkat "Kuklanın Acizliği" oyun sahnelenmektedir lütfen mısır dışında yiyecek almayınız ve oyun boyunca gürültü yapmayınız. Ne mi diyorum? Tiyatro diyorum annem tiyatro... tiyatoraaaaa
    Cevapla
  • Mevlut Yaman 9 yıl önce Şikayet Et
    HAİN!..
    Cevapla
  • tıktık 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdi Türkiye'de çok şey kaybederya!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor