Malala’dan Gazze’ye 50 bin dolar

Taliban tarafından vurulan ve 2014 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Malala Yusufzay, Gazze’deki okullar için 50 bin dolar bağışladı.

Malala’dan Gazze’ye 50 bin dolar
Malala’dan Gazze’ye 50 bin dolar
GİRİŞ 30.10.2014 00:42 GÜNCELLEME 30.10.2014 00:42

İsveç'te düzenlenen törenle "Dünya Çocukları Ödülü"ne layık görülen ve ödülünü İsveç Kraliçesi'nin elinden alan Malala Yusufzay, 50 bin dolarlık para ödülünün de Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) aracılığıyla Gazze'deki 65 okulun yeniden inşası için kullanılacağını söyledi.

"Dünya Çocukları Ödülü'nden aldığım para ödülünün tamamının Gazze'deki öğrencilere ve okullara gideceğini açıklamaktan onur duyarım" diyen Malala, Gazze'deki nüfusun yarısından fazlasının 18 yaşının altında olduğuna dikkati çekti.

Malala, şunları söyledi:
"Bu çocuklar kaliteli bir eğitim ve gelecek inşa etmek için gerçek umutlar ile fırsatlar istiyor ve bunları hak ediyor. Bu bağış, 65 okulun yeniden inşa edilmesine yardımcı olacaktır. Masum Filistinli çocuklar çok uzun süredir acı çekiyor. Filistinli çocukların ve dünyanın diğer bölgelerindeki çocukların güvenli bir ortamda kaliteli bir eğitim almalarını sağlamalıyız. Çünkü eğitim olmadan, barış olmaz."
İsrail’in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren Gazze saldırılarında çoğu çocuk 2 binden fazla insan hayatını kaybetmişti. 

El Cezire

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz