Çirkin öneri: İsrail'de ezanı yasaklayalım

İsrail'de aşırı sağcı "Evimiz İsrail" Partisi milletvekili Ilatov, ezanın "gürültü kirliliği" yaptığını iddia ederek yasaklanmasını istedi.

Çirkin öneri: İsrail'de ezanı yasaklayalım
Çirkin öneri: İsrail'de ezanı yasaklayalım
GİRİŞ 30.10.2014 14:40 GÜNCELLEME 30.10.2014 17:40
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın partisi "Evimiz İsrail" milletvekili Robert Ilatov, İsrail sınırları içerisinde 5 vakit ezanın yasaklanması yönünde bir yasa tasarısı hazırlandı.

İngiliz The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, "gürültü kirliliği" nedeniyle ezanın yasaklanması yönünde yasa tasarısı hazırlayan Ilatov'un bu önerisinin İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman tarafından da desteklendiği belirtildi.

Yasa teklifinde, "Negev, Galilee, Kudüs ve İsrail'in tüm şehirlerinde yaşayan yüz binlerce vatandaş, müezzinin camide düzenli olarak çıkardığı gürültüden rahatsız olmaktadır" denildi.

Yasa tasarısının önümüzdeki haftalarda bakanlar kurulu gündemine geleceği iddia edildi. Ancak yasa tasarısının dini özgürlüklere engel olacağı gerekçesiyle reddedileceği belirtiliyor.

NATENYAHU DA DESTEKLEMİŞTİ

İsrail'de benzer bir yasa tasarısının 2011 yılında gündeme geldiği ve o dönem şimdiki başbakan Binyamin Netanyahu tarafından da desteklendiği ifade edildi.

YORUMLAR 15
  • Zaza 9 yıl önce Şikayet Et
    biz ne kadar farkında olmasakta duymuş olduğumuz 5 vakit ezan sesi insanların ruhlarına faydalı birşey . yasaklasınlar faydalanamasınlar canımıza minnet . !
    Cevapla
  • furkan 9 yıl önce Şikayet Et
    bunu bizim memleketede isteyen siyonis tohumları var
    Cevapla
  • Cambaza bakın! 9 yıl önce Şikayet Et
    Yıl 1922 Nüfusun % 70 Müslüman, % 11 Yahudi, % 10 Hristiyan. Yıl 2000 % 45 Müslüman, %53 Yahudi, %2 Hristiyan. Sonra 1946-2000 haritasına bakalım. Sonra Süleyman Mabedini inşa etmek için altı kazınmış Al-Aksa Camisine bakalım. 61 yıldır katledilenlere bakalım......ve bunların nasıl dikkatleri başka yerlere çektiğini, fitne ile herkesi birbirine düşman ettiğini göremeden birbirimizi yemeye devam edelim.....
    Cevapla
  • ezan 9 yıl önce Şikayet Et
    biz israili niye suçluyoruz ki ezandan rahatsız olan yasaklanmasını isteyen ülkemizde mevcut bunlara muslumanlarda oy vererek destek verıyor ,merak edenler internete ezandan rahatsız olan chp liler yazsın çıkan sayfadaki linklerı tıklasın okusun ,ayrıca çok değil kısa zaman önce istanbulun bir ilçesinde chp encumenleri belediye ye onerge vermişti ,ki teknoloji ilerlemiş herkesın evinde ezan zamanlarını gösteren tlf,saatler var belediyemiz sınırları içerisinde ezan ı kaldıralım diye kabul edilmedi ama onerge verıldi bunlara muslumanlar destek verıyor ,
    Cevapla
  • taner 9 yıl önce Şikayet Et
    israile niye laf ediyorsunuz türkiyede bile yasaklanmasını isteyenler var. bazı mahalleliler ezandan rahatsız..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti