IŞİD'in psikolojisi bozuldu! İşte nedeni

Kobani'de, Peşmerge ile Özgür Suriye Ordusu güçlerinin gelmesiyle savunmaya geçen IŞİD'in psikolojik olarak da etkilendiği belirtiliyor.

IŞİD'in psikolojisi bozuldu! İşte nedeni
IŞİD'in psikolojisi bozuldu! İşte nedeni
GİRİŞ 05.11.2014 08:47 GÜNCELLEME 05.11.2014 08:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son olarak Peşmerge ve ÖSO gruplarının Kobani'ye sevk edilmesi IŞİD'i zor durumda bıraktı. Bomba yüklü araçlarla intihar saldırıları  düzenleyerek Kürt grupların bulunduğu bölgelerde alan hakimiyetini ele geçirmeye  çalışan terör örgütünün, son günlerde bu yöntemden uzaklaşması dikkati çekiyor.   

Artık bu yöntemi de kullanamıyor

Kobani'de Kürt gruplara destek veren Muhalif Rakka Devrimcileri Saha  Komutanı Ebu İbrahim, IŞİD'in, ÖSO ve Peşmerge  grubunun bölgeye gelmesinden psikolojik olarak etkilendiğini söyledi. Örgütün şu anda savunmaya çekildiğini ifade eden İbrahim, "IŞİD, daha önce intihar  saldırılarıyla üstünlük kurmaya çalışıyordu ancak artık bu yöntemi kullanamıyor. IŞİD'in önümüzdeki günlerde bölgedeki alan hakimiyetini kaybedeceğini değerlendiriyoruz" dedi. 

İbrahim, ÖSO ve bazı Kürt gruplarla ön cephede savaştıklarını, Peşmerge grubunun ise batı kesimde ağır silahlarla kendilerine destek verdiğini  kaydetti. 

YORUMLAR 4
  • kürt vanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    etekli pkk liler yavrucuklar
    Cevapla
  • maliii34 9 yıl önce Şikayet Et
    öso ve peşmerge yardıma gelmeyeydi eteklerle türkiyeye kaçıp buraları karıştıracaktı çakma pkk lılar
    Cevapla
  • cemil 9 yıl önce Şikayet Et
    50 gün peşmergesiz savaşan ypg liler yinede kaçmadılar,onların bu başarısı sizi kudurtuyor biliyorum,ama allah sevinemiyecesiniz ya
    Cevapla
  • hasan34 9 yıl önce Şikayet Et
    kobanide direniş başkalarına mal edilmeye çalışıyor. Öyle Sonradan Olmaz (ÖSO) bu işler. kazanan orada YPGlilerdir ve peşmergelerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!