Kobani’ye yeni bir silah desteği daha

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından gönderilen silah ve mühimmat yüklü iki araç Suruç ilçesinden Kobani’ye geçti.

Kobani’ye yeni bir silah desteği daha
Kobani’ye yeni bir silah desteği daha
GİRİŞ 06.11.2014 17:52 GÜNCELLEME 06.11.2014 17:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak'ın Erbil kentinden yola çıkarak Kobani'ye geçmek üzere Suruç'a gelen lojistik malzeme yüklü iki araç, sekiz günlük bekleyişin ardından kente geçti.

Bulundukları özel alandan çıkış yapan araçlar, özel harekat polisi ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında Yumurtalık mevkiinden Kobani'ye girdi.

Kobani'nin doğu ve batısında IŞİD ile PYD, peşmerge ve ÖSO’dan oluşan ortak güç arasındaki çatışmalar da devam ediyor.  En şiddetli çatışmalar merkezdeki Kaniya Kurda ve Belediye Meydanı'nda.

IŞİD, PYD’nin kontrolündeki Tıl Şeir tepesine de saldırı başlattı. Tepede bulunan YPG mevzilerine IŞİD tarafından havan topu atıldı. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Kentin batı kesiminde, IŞİD güçleri ile peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı savaşçılarla çatışıyor. IŞİD’in güçlü olduğu ve sürekli saldırdığı doğu kısmında ise YPG, peşmerge ve ÖSO güçleri ortak hareket ediyor.

Koalisyona bağlı savaş uçakları sabah saatlerinde IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırıda IŞİD’in kentin batı tarafında bulunan hedefleri vuruldu.

Koalisyona bağlı insansız hava araçları da sürekli Kobani merkezinin üzerinde keşif uçuşları yapıyor. IŞİD'in hareket alanı ve manevraları sürekli takip altında tutuluyor.

Kentteki çatışmalar dün geceden bu yana özellikle merkezde bulunan Kaniya Kurda ve Belediye Meydanı bölgelerinde yoğun olarak devam ediyor. Bu bölgeler Kürt güçleri ile IŞİD arasındaki sınır hattı üzerinde bulunuyor.

Kobani’den yükselen silah ve patlama sesleri Türkiye tarafından duyuluyor. Sınır hattında Türk ordusuna ait zırhlı araçlar sürekli hareket halinde. Gazeteciler ve siviller sınır bölgesine yaklaştırılmıyor.

YPG kaynakları, kentin 15 km doğusunda bir köye operasyon düzenlediklerini ve bir aracı imha ettiklerini açıkladı.

YORUMLAR 2
  • Nazım ZENGİN 9 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlerin savaşı bu... Hiç kimse kendi şeytanlarını bağlamayı düşünmüyor... Akıllanana kadar ölmeye devam etsinler... İnşallah ümmet için de ibret olurlar... Allah, ümmetin masumlarını korusun...
    Cevapla
  • serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    İnş. Kobani yi o katil ışid den kurtaracaksınız.Allah yardımcınız olsun Peşmerge-Ypg-Öso
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi