Mescid-i Aksa'da cenaze namazı kılındı

Mescidi Aksa'da Cuma namazı sonrası Müslümanlar olaysız dağıldı. Öldürülen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mescid-i Aksa'da cenaze namazı kılındı
Mescid-i Aksa'da cenaze namazı kılındı
GİRİŞ 07.11.2014 13:54 GÜNCELLEME 07.11.2014 13:54

Müslümanlarla, İsrail askerleri arasında gerilimin son 15 gündür doruğa ulaştığı Mescid-i Aksa'da kılınan cuma namazı sonrası Müslümanlar olaysız dağıldı.

İsrail askerlerinin 35 yaş altının girişine izin vermediği Mescid-i Aksa'da kılınan cuma namazı sonrası Kudüs'te çıkan olaylarda öldürülen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Mescid-i Aksa'da Kubbetu's Sahra içinde namaz kılan kadınlar ise namaz sonrası Aksa'nın merdivenlerinde İsrail aleyhinde slogan atarak, Aksa'ya yönelik İsrail'in uygulamalarını protesto etti.

Öte yandan Mescid-i Aksa'ya yaş sınırlaması nedeniyle giremeyen Müslümanlar, eski şehir ve çevresindeki sur içinde Aksa'ya giden sokaklarda namazlarını kıldı.

Her hafta çatışmalara sahne olan Aksa'nın Aslanlı Kapısına çıkan Vadi el-Cevz Mahallesinde, Şam Kapısında, Selahattin Caddesinde de herhangi bir olay yaşanmadı.

Öte yandan, İsrail askerlerinin şehrin değişik noktalarına koyduğu sinyal bozucu Jammer aracı nedeniyle internetin kesintiye uğraması üzerine 3G yayınlar yapılamadı.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler