Halep'ten kaçış sürüyor

Suriye’deki iç savaşın kilit kenti Halep’te yaşayanlar canlarını kurtarmak için yollara düştü.

Halep'ten kaçış sürüyor
Halep'ten kaçış sürüyor
GİRİŞ 12.11.2014 14:08 GÜNCELLEME 12.11.2014 14:08

Halep'te Esed rejiminin kuşatması sonucu muhalifler zor durumda kalınca, beklenen büyük göç dalgası ilk sinyallerini vermeye başladı. Birkaç parça eşyayla sınıra gelmeye çalışan mülteciler buradan Türkiye’ye geçmeye çalışıyor. Halep’te şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Son bir haftada Esed’e bağlı ordu birliklerinin yaptığı hava saldırılarında çok sayıda kişi ölmüş, onlarca kişi ağır yaralanmıştı. Halep’ten yola çıkan binlerce Halepli uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Suriye’nin İdlib kentinde son günlerde çıkan çatışmalarda yaralanan 30 Suriyelinin Hatay’da tedavi altına alındığı öğrenildi. Suriye’deki iç savaş aralıksız devam ediyor. Hava saldırıları ve çatışmalarda yaralananlar da tedavi için akrabaları tarafından araçla veya yaya olarak Türkiye’ye getiriliyor.

İdlib kentinde Esed rejimine bağlı birliklerle muhalifler arasında son bir hafta içinde çıkan çatışmalarda yaralanan Suriyeliler, Cilvegözü Sınır Kapısı’na ulaştırılıyor. İlk müdahaleleri sınır kapısında yapılan yaralılar, ambulansla Hatay’daki çeşitli hastanelere sevk ediliyor. Türkiye sınırına yakın köy ve kasabalarda çatışmalar şiddetlendi. Bölgeden gelen bilgiler, Esed rejimine ait savaş uçaklarının İdlib köy ve kasabalarını hava saldırıları ile vurduğu yönünde. Hava saldırılarında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil