Independent: Hz. Muhammed'in evi yıkılacak

İngiliz Independent gazetesi, Hz. Muhammed'in (sav) doğduğu evin yıkılacağını ve yerine Kral Abdullah için saray yapılacağını iddia etti.

GİRİŞ 13.11.2014 16:39 GÜNCELLEME 13.11.2014 16:52
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Independent'ın haberine göre, Mekke ve Kabe'nin etrafını gökdelenlerle dolduran Suudi yönetiminin Hz. Muhammed'in doğduğu evi yıkmayı planlıyor. Plana göre, söz konusu alana rezidans ve AVM yapılacak.

HZ.MUHAMMED'İN EVİ YERİNE SARAY

Independent muhabiri Andrew Johnson imzasıyla yayımlanan haberde mevcut ve gerçekleştirilen benzer projeler nedeniyle, Mekke'de zaten yüzlerce tarihi yapı yok edildiğine ve Kabe'nin etrafındaki saat kulesiyle çirkin bir görüntü ortaya çıktığına dikkat çekiliyor.

Washington merkezli Gulf Enstitüsü'ne göre, Mekke'deki bin yıllık yapıların yüzde 95'i yok edilerek yerine gökdelenler ve AVM benzeri yapılar yapıldı.

İngiltere merkezli bir İslami araştırma vakfından Dr. İrfan Alawi de peygamberin doğduğu evin, yıl sonuna kalmadan yıkılacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

Hz. Muhammed'in doğduğu evin yerine yapılacak binanın sahibi ise Kral Abdullah olacak. Suudi arabistan'daki pek çok kaynak mevcut plana karşı çıkmaya çekiniyor. Çünkü Suudi yönetiminin muhalefetten bu kişileri cezalandırmasından korkuluyor.

YORUMLAR 31
  • CEMAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Rasulullah (SAV) in yüzlerce sene önce yıkılmış ve yerine resimde gördüğünüz Mekke kütüphanesi yapılmıştır. Bu sebepten gaza gelmeyin gençler. Ama bu yapı yıkılıp Hz.Muhammed (SAV) evinin ilk haline uygun yeni bir yapı inşaa edilse daha hoş olur.Bunu da yapma inceliği anca bizim milletimizde vardır.
    Cevapla
  • Burhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinden gelse kabeyide yıkacak bu adiler...
    Cevapla
  • ingilizlerin dedigine 9 yıl önce Şikayet Et
    alçakgonullu peygamberimizin,mùtevazi tozdan yapilmi$ ta$li evinin yerine,kibirli kralin ta$tan yapilmi$ toz saryinda,geceyi geçirmek isteyenlere,uyanilmayan kabuslu geceler dilerim
    Cevapla
  • FERHAT 9 yıl önce Şikayet Et
    Kral Kral Değilki HAHAM BAŞI
    Cevapla
  • yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    cehenneminin temellerini atarsın ancak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!