Altı ay sonra ilk yardım konvoyu

Suriye’nin Humus kentinde muhaliflerin elindeki Var Mahallesi’ne altı ay sonra ilk BM yardım konvoyu ulaştı.

Altı ay sonra ilk yardım konvoyu
Altı ay sonra ilk yardım konvoyu
GİRİŞ 14.11.2014 09:06 GÜNCELLEME 14.11.2014 09:06

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman AFP’ye Salı ve Çarşamba günleri 30 kamyonluk yardım konvoyunun bölgeye ulaştığını belirtti.

Muhaliflerin elinde tuttukları bölgeden aktivist Abdullah Humsi, araçların 20 bin koli yardım malzemesi götürdüğünü aktardı. Yardım malzemeleri tıbbi malzemeler, çadırlar ve battaniyelerden oluşuyor.

İsmini vermeyen başka bir aktivist ise, yardım konvoyunun bölgeye gece ulaştığını, deterjan ve okul gereçleri de dağıttığını ifade etti.

İKİ YIL SÜREN AĞIR KUŞATMA

Mayıs ayında Esed rejim güçleri Humus kentinin Eski Humus bölgesini iki yıl süren kuşatmanın ardından muhalif gruplardan geri almıştı.

İki yıl süren kuşatma boyunca kentte insanlık tarihinden en büyük dramlarından biri yaşanmıştı.

BM arabuluculuğunda varılan anlaşma sonucu bir grup muhalif kentten ayrılmıştı.

VAR MAHALLESİ KUŞATMA ALTINDA

Ancak bir çoğu diğer bölgelerdeki çatışmalardan kaçarak buraya sığınan yaklaşık 150 bin kişi, Esed rejiminin sürekli bombaladığı Var Mahallesinde kuşatma altında bulunuyor.

Bölgede muhaliflerle rejim arasında anlaşma sağlanması için yapılan bir çok girişim başarısız kaldı.

Suriye İnsan hakları Gözlemevi’ne göre iki taraf arasında bir anlaşmaya varılabilmesi için BM aracılındaki görüşmeler devam ediyor.

Rami Abdurrahman, ‘Biz BM’nin çabalarından eminiz ama biz rejimin BM’yi kullanarak Var Mahallesi’ni geri almaya çalışmasından korkuyoruz’ dedi.

Humus, 15 Mart 2011’de Suriye’de Esed rejimine karşı başlayan halk ayaklanmasında ‘Devrimin Başkenti’ olarak isimlendiriliyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir