IŞİD havan topu ile vuruyor

50 gündür Kobani'yi ele geçirmek için çatışan IŞİD, Mürşitpınar Suriye tarafı ve Kobani'nin iç kesimlerini havan toplarıyla vuruyor.

IŞİD havan topu ile vuruyor
IŞİD havan topu ile vuruyor
GİRİŞ 14.11.2014 09:08 GÜNCELLEME 14.11.2014 09:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

PYD’nin ilan ettiği Kobani kantonunun dış ilişkiler sorumlularından İdris Nashan, YPG ve peşmergeden oluşan Kürt güçlerinin Kobani’nin doğusundaki Mıştenur Tepesi ve Kani Arap (Kani Kurdo) Mahallesi’nde gece boyu devam eden çatışmalar sonucunda bazı ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

Nashan, ayrıca Halince köyü ile Kobani’yi birbirine bağlayan ve IŞİD’in Rakka’dan Kobani’ye ikmal için kullandığı stratejik yolun da YPG güçlerince ele geçirildiğini ifade etti.
Nashan, çatışmaların Kani Arap’ta yoğunlaştığını ve IŞİD’in bu bölgeden YPG mevzilerine sık sık havan saldırısında bulunduğunu vurguladı. YPG güçlerinin ise Mıştenur çevresindeki bazı bölgeleri aldığını, ancak tepenin kontrolünün tamamen YPG’de olduğunu söyleyemeyeceğini ifade etti.

ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Kobani’nin batısındaki IŞİD mevzilerine gece boyu hava saldırıları düzenlediğini söyleyen Nashan, sabah saatlerinde de Kobani’nin batısına bombardıman düzenlendiğini vurguladı.

Koalisyon uçakları ise Kobani'nin güneybatısındaki Halep yolunda bulunan IŞİD mevzilerini vurdu.

Diğer YPG kaynaklarına göre ise doğuda dört havan saldırısı gerçekleşti. Çatışmalar doğu ve güneyde yoğunlaşıyor.

YORUMLAR 2
  • Mirages... 9 yıl önce Şikayet Et
    Haberi güncelleyebilirmiyim?; "PKK'nın Esad ile anlaşarak oldu bittiye getirdiği sözde kobani kantonunu ele geçiren Işid, koalisyon güçlerine karşı ganimet malı silahlarla direnmeye devam ediyor. Hepi topu 1.000-1.500 kadar Işid savaşçısı, gelişmiş ağır silahlara ve amerikan bombardımanı desteğine sahip koalisyon saldırılarına karşı şehri savunmaya devam ediyor..
    Cevapla
  • İsmail 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylemek bir sanat değil. veya gerçekleri çarpıtmak bir marifet değil...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak