Kobani'nin yüzde 80'i YPG'de, siviller dönüyor

Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, YPG'nin kentin yüzde 80'inin kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.

Kobani'nin yüzde 80'i YPG'de, siviller dönüyor
Kobani'nin yüzde 80'i YPG'de, siviller dönüyor
GİRİŞ 20.11.2014 11:50 GÜNCELLEME 20.11.2014 12:11
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

BBC Türkçe'nin bölgedeki gelişmelere dair sorularını yanıtlayan Enver Müslim, ABDöncülüğündeki koalisyonun ve Peşmerge güçlerinin desteğiyle IŞİD'e karşı savaşan YPG'nin kentte hâkimiyetini güçlendirmesiyle beraber 'son günlerde binlerce sivilin de Kobani'ye geri döndüğünü' belirtti.

Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin (Demokratik Birlik Partisi) ilan ettiği üç kantondan biri olan Kobani'de, Kürt birlikler ve IŞİD arasındaki mücadelede ikinci ayını doldurdu.

Kobani Eşbaşkanı Enver Müslim, "Çatışmalar 65 günü geride bıraktı. YPG/YPJ'nin ilerleyişi sürüyor" dedi ve "IŞİD'in, doğuda Kaniya kurda ve Mıştenur tepesinde varlığı devam ediyor. Mıştenur'da yoğun çatışmalar var" diye ekledi.

Müslim, Peşmerge birliklerinin de ağır silahlarla IŞİD mevzilerini vurduğunu belirtti ve Kobani'deki sivillere dair de şu açıklamayı yaptı:

"YPG'nin ilerlemesi üzerine son günlerde binlerce sivil Kobani'ye geldi. Şimdi 20 bine yakın sivil var. Sivillerin ilaç, gıda, giyecek ve yiyecek ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların karşılanması için uğraşıyoruz"

"Kobani'nin yüzde 80'i YPG'nin, yüzde 20'si IŞİD'in elinde" diyen Müslim, havan toplarıyla Kobani'ye saldırılarını sürdüren IŞİD'in sivil halka yönelik 'katliam tehlikesi olduğunu' ifade etti.

Enver, Türkiye'ye 'koridor açılması' çağrısını yineledi ve "IŞİD Kobani'yi ele geçirirse yönünü Türkiye devletine çevirir. Türkiye'ye yardım koridoru açılması çağrısını birçok defa yaptık ama yanıt alamadık" dedi.

Kobanili yetkili, 'ABD ve Avrupa ile de görüşmelerinin sürdüğünü' belirterek "Kobani'ye destek vermek isteyenlere de kapımız açık" çağrısında bulundu.

BBC TURKÇE

YORUMLAR 28
  • müslüman 9 yıl önce Şikayet Et
    önceden biz halkların kardeşiliğini savunuyoruz bunlar feodal diyenler şimdi o feodallerin ve kapitalistlerin uşaklığını yapıyor müslümanların müslüman kürtler ile bir sorunu yoktur allahın dini ile namazı ile dalga geçenler ile sorunu vardır. türk olsun kürt olsun ya da başka bir şey islam varmı? islam yoksa hepinizin canı cehenneme allah kullarının diline ırkına bakmaz takvasına bakar ayrıaa birbirini öldüren müslümanların ikiside cehennemdedir.
    Cevapla
  • ASKER 9 yıl önce Şikayet Et
    HMMMMM TABİ TABİ
    Cevapla
  • emin 9 yıl önce Şikayet Et
    hatta cehenemin dibine tez zamnda kavuşurlar
    Cevapla
  • burhan kamalı 9 yıl önce Şikayet Et
    HABER YED PKK yayınının propagandasını pasteleme sana yakışmıyor bir günde sunu de eyy millet gazzede çocukların tepesine ateş yağdıran amerika amerikaa ey amerika şimdi köşede sıkışmış pkk nın uzzakdan haber verdiği bombalattığı sonra şu kadar çete öldürdük dediği haberleri neden yayıyorsun unutmaki pkk pyd suriyede türk sınırı çevreleyecek türkiyenin pkk yı kürrt devletini tanımasını zorlayacak bir çalışmadır kobani kobani düştü düşecek derken abd yardımı korkunç şekilde akıyor günde 30 uçak kaldırıyorlar oraya kuyu bekçisi edecekler pkk yı sende tanıyacan ey başbakan düşmesini istemiyoruz derken pkk pyd nin kürt devleti kuracağını unuttun unuttturuldun kafandaki fikirler vatan için ne ifade ediyor bir bakalım
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Kara tutan yok,hemen gidebilirler, çok sevildikleri abd,rusya vb yerlere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor