'Esed 17 binden fazla çocuk katletti'

Suriye İnsan Hakları Ağı, ülkede devam eden iç savaş ve çatışmalarda Esed yönetiminin 17 bin 268 çocuğu katlettiğini duyurdu.

'Esed 17 binden fazla çocuk katletti'
'Esed 17 binden fazla çocuk katletti'
GİRİŞ 20.11.2014 16:54 GÜNCELLEME 20.11.2014 16:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye İnsan Hakları Ağı , Dünya Çocuk Günü münasebetiyle Suriye’de Esed yönetiminin ülkedeki çocuklara yönelik gerçekleştirdiği katliamlarla ilgili bir rapor yayınladı. Rapor ülkede çocuklara yönelik şiddetin ürkütücü boyutlara ulaştığını ortaya koyuyor. 

Esed ordusunun saldırıları altında can veren çocukların isim ve fotoğraflarla tespit edildiği ifade edilen raporda, 518 çocuğun keskin nişancıların kurşunlarıyla öldüğü kaydedildi. Açıklamada 95 çocuğun tutuklu bulundukları cezaevi ve hücrelerde işkence altında yaşamını yitirdiği bildirildi. 250 bin çocuğun da bombardıman ve saldırılar sonucu yaralandığı açıklandı. 

Raporda ayrıca mülteci konumunda 4.7 milyon çocuğun evlerini terk ettiği 2.9 milyon çocuğun mülteci konumuna düştüğü ve 1.3 milyon çocuğun da eğitimden mahrum kaldığı vurgulandı. 

Raporda ayrıca mülteci konumunda 4.7 milyon çocuğun evlerini terk ettiği 2.9 milyon çocuğun mülteci konumuna düş

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Memed 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ayıp sadece Esed'in değil. Barış yolu varken savaşı seçen gruplarında. Bu savaş tamtamcılarının arasında Amerika, İsrail, Almanya olabilir ama Türkiye'nin de olması içler acısıdır. Esased Müslümanlığa yapılmış en büyük günahtır. Dünyevi arzularla savaşa destek verip, çoluk çocuğun ölmesinin günahını alıyorlar. Yok bilmem Esed yok bilmem Erdoğan yok bilmem Obama yok bilmem kim. Kaç paralık değeri var bunların her ölen masum çocuğun karşısında!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar