İsrail'den korkutan hamle! Dini bir savaş...

İsrail kabinesi, İsrail'i "Yahudi ulus devleti" olarak tanımlayan yasa tasarısını onayladı. Hamas ise 'dini bir savaşın habercisi' dedi.

İsrail'den korkutan hamle! Dini bir savaş...
İsrail'den korkutan hamle! Dini bir savaş...
GİRİŞ 24.11.2014 14:09 GÜNCELLEME 24.11.2014 14:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığında toplanan kabinede, "yeni vatandaşlık yasa tasarısı" görüşülerek onaylandı.

İSRAİL YAHUDİLERİN ANA VATANI

Söz konusu tasarıda, İsrail "Yahudi halkının ana vatanı ve ulus devleti" olarak tanımlanıyor ve "her vatandaşın eşit haklara sahip olduğu" vurgulanıyor.

Başbakan Netanyahu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, kabineye sunulan "Yeni vatandaşlık yasa tasarısı"yla ilgili bilgi verdi.

HER YAHUDİNİN İSRAİL'E GÖÇ ETME HAKKI VAR

Netanyahu, "İsrail Devleti, Yahudiler'in ulus devletidir. Her vatandaş eşit haklara sahiptir. Bu konuda ısrar ediyoruz. Her Yahudi'nin İsrail'e göç etme hakkı ve diğer semboller gibi ulusal hakları vardır" dedi.

PEK ÇOK KESİM KARŞI ÇIKIYOR

İsrail'in "Yahudi kimliğine" karşı pek çok kesimin muhalefet ettiğini belirten Netanyahu, "Filistinliler bunu kabul etmiyor. Bu kesimden insanlar, Filistin Devleti'nin tanınmasından memnuniyet duyarken, Yahudi ulus devletine şiddetle karşı çıkıyorlar" ifadelerine yer verdi.

İsrail'i "Yahudi halkının ulus devleti olarak" öngören ve kabine tarafından kabul edilen tasarının, yasalaşması için meclis onayına sunulacağı belirtildi.

HAMAS'TAN SERT ELEŞTİRİ

Söz konusu yasa tasarısının, "İsrail devletinin yalnızca Yahudilere ait olduğu, Arap vatandaşların Yahudilerle eşit olmadığı ve onların ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü" fikrini teyit ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor.

DİNİ BİR SAVAŞIN HABERCİSİ

Hamas, İsrail'deki yeni vatandaşlık yasa tasarısının "dini bir savaşın habercisi" olduğunu iddia etti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, yasa tasarısı "İsrail'in Yahudi devleti kimliğinin pekiştirilmesi anlamı taşıdığı" gerekçesiyle eleştirildi.

BÖLGEDEKİ ARAPLAR TEHLİKEDE

Açıklamada, "Bu kanun tasarısı, İsrail'in, Arap dünyasına her anlamıyla hakim olmak için kullanacağı dini bir savaşın habercisidir. Bu haliyle tüm Filistinliler ve bögedeki Arap ülkeleri için tehlike çanlarının çalınması anlamına gelmektedir" ifadesine yer verildi.

Hamas'ın açıklamasında, Filistin halkının ve hareketlerinin, İsrail'in ırkçı yayılmacı projeleri sonuçsuz kalıncaya kadar direnmeye devam edeceği belirtildi.

AA

YORUMLAR 12
  • baybars 9 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar biarada almadıgı sürece biz hiç bi düşmana karşı koyamayız bütün haclı ordusu bileşir biz yine birleşemeyiz
    Cevapla
  • ayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    netanyahu....yeter yahu
    Cevapla
  • MUSA 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'in sonuna doğru emin adımlarla ilerliyoruz.
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    daha önce neydi ki* ? ne oldu???
    Cevapla
  • cCc 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ısraılın korktugu bır devlet vardı oda türkıye uzun adam wan mınıt dedı ama arkasından ben ısraıl halkına demedım dedı arkasından maramar olayı sonrası mısır da karsımıza alınca ısraıl dedıkı bunlardan hıc bır sey olmaz korkmamıza gerek yok sımdı kımse takmıyor türkıyeyı araplar zaten korkak ıste türkıyenın halıa damlar ucagımızı düsürdüler ses yok
    Cevapla
  • Cihad 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail brazilyadanda özür diledi bu yalana hala inananınız var mı allah aşkına işin ucu paraya dokundu cünki
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    birak bu yalanları senin koalisyon hükümetin koca tc başbakanı ecevit abd başkanınin önünde iki büklüm duruyordu neymiş israil korkuyormuş ..laf... bu arada israil tarihinde ilk defa bir ülkeden özür diledi o da uzun adamın vesilesiyle oldu
    Cevapla
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    bütün yahudiler filistin topraklarına yığılacak ve hepsi orada geberecek.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    sabırlı olmak lazım. türkiye yeni yeni ayağının üstüne basmaya başladı. türkiye ayağını denk alıyor. bodoslama her şeye atlamıyor. hadi atladı diyelim. kim senin yanında olacak. olmazlar. biz de istemeyiz aciz olmak. durum bu. yakın gelecekte işler değişecek. herşeyin zamanı var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?