Peşmerge Kobani'nin son durumunu açıkladı

Peşmerge Güçleri Kobani Birliği Sözcüsü Tümgeneral Abdulkahar Mecid, Kürt güçlerinin kentin yüzde 50'sinde kontrolü sağladığını söyledi.

Peşmerge Kobani'nin son durumunu açıkladı
Peşmerge Kobani'nin son durumunu açıkladı
GİRİŞ 24.11.2014 15:08 GÜNCELLEME 24.11.2014 15:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rûdaw'a konuşan Peşmerge Güçleri Kobani Birliği Sözcüsü Tümgeneral Abdulkahar Mecid, Kürt güçlerinin kentin yüzde 50'sinde kontrolü sağladığını belirtti.

Tümgeneral Mecid, bu başarının, Kürt güçlerinin işbirliğiyle elde edildiğine dikkat çekerek, "Biz kente girdiğimizde Kobani'nin yüzde 20'si Kürtler'in elindeydi" dedi.

Kürt güçleri, dün akşam IŞİD'e karşı yeni bir operasyon başlatarak, IŞİD'in kontrolündeki doğu yönüne ilerlemeye başladı.

Çatışmalarda Peşmerge Güçleri ağır silahlarla IŞİD mevzilerini vururken, YPG savaşçıları da IŞİD'lilerle çatışarak yeni mevziler kazandı.

Örgüt, bugün de Urfa'nın Suruç ilçesine yakın sınır bölgelerine havan topu mermileri fırlatırken, peşmerge ise Katyuşa füzeleriyle karşılık veriyor.

ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları, Kobani semalarında keşif uçuşları yapıyor.

Geçen haftaya kadar Kobani'nin yüzde 40'ı Kürt güçlerinin kontrolünde, yüzde 50'si ise IŞİD'in işgali altında bulunuyordu.

Sokak çatışmaları, geriye kalan yüzde 10'luk kent merkezinde yaşanıyordu.

YORUMLAR 4
  • Uğur Yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    80 tane peşmergenin savaşı değiştirdiği bir yerin gücünü ne çok önemsemişiz..Demek ki biz sülale olarak o bölgeleri rahatlıkla ele geçirebiliriz...
    Cevapla
  • Cengaver 9 yıl önce Şikayet Et
    oraları ne kürt ne de peşmergeler kurtardı. abd ve kukla ülkerin uçakları gece gündüz vurmasaydı, kobani çoktan düşmüştü. ama oradakı dinsiz amerikan uşakları beleş zaferden çok hoşlanırlar.
    Cevapla
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    ne komik ya :) daha geçen gün aynı kanal %80 90 ı elimizde demişti. ne bekliyorsak bizde yenildik mi desin. normalde buna yorum bile atmıcaktım biraz önce haberturk de bir haber görmüştüm işid vahşetinden dolayı kobanideki son ailede türkiyeye geldi. hani bütün aileler geri dönüyordu kobaniye. hani herşey normale dönmüştü. ben bir kürttüm lakin asla ben neyim diye sorgulamadım. çünkü benim sorgulayacağım tek şey müslümanmıyım değil miyim. milliyetim dilim ise Allahın bana takdir ettiğidir. ve oradaki pkklılar pydliler türkiyeye savaş açtı diye değil kürt halkını kafirleştirdikleri ve müslümanalra saldırdıkları için onlardan nefret ediyorum. inşaALLAH işid onları halledecek ve yönünü diğer kantonlara çevirecek.
    Cevapla
  • kuveytiye selam olsun 9 yıl önce Şikayet Et
    komik çocuk kürtler zaten müslüman.neyin müslümanlığını yapıyorsun. bende kürdüm ama kafir ışidden yana değilim.sen kendini ve imanını bir kurtar gerisine karışma.bidaha komiklik yapmma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!