Hamaney, Batı'ya meydan okudu

İran lideri Hamaney, İran'ın nükleer programı konusunda batının ülkesini dize getirmeye çalıştığını ancak başaramadığını belirtti.

Hamaney, Batı'ya meydan okudu
Hamaney, Batı'ya meydan okudu
GİRİŞ 25.11.2014 14:04 GÜNCELLEME 25.11.2014 14:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ayetullah Hamaney 'Tekfiri Akımların İslam Alimleri Açısından Tehlikesi' adlı uluslararası kongrede yaptığı konuşmada, ABD ve Avrupalı sömürgeci ülkeler, bir araya gelerek İran İslam Cumhuriyeti'ni nükleer programı konusunda dize getirmeye çalıştılar ancak başaramadılar ve gelecekte de başaramayacaklar açıklamasında bulundu.

İran ve BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ile Almanya arasında dün sona eren nükleer görüşmelerden kapsamlı bir sonuç çıkmazken, müzakere sürecinin 7 ay daha uzatılmasına karar verilmişti.

ABD önderliğinde İŞİD'e karşı oluşturulan koalisyonu yalan olarak nitelendiren Ayetullah Hamaney, ABD, IŞİD karşıtı bir koalisyon oluşturduğunu iddia etmektedir anacak bu tam bir yalandır çünkü bu koalisyonun asıl hedefi Müslümanlar arasındaki çatışma ve savaş fitnesini diri tutmaktır anacak bu hedeflerine ulaşamayacaklar diye konuştu.

İŞİD gibi tekfiri grupların tamamıyla emperyalistlerin hedefleri doğrultusunda hareket ettiğini savunan Hamaney, bu grupların işgal olunmuş Filistin topraklarında verilen mücadeleyi Suriye ve Irak sokaklarına taşıdığını söyledi.

Filistin meselesine ve İran'ın Gazze'ye yaptığı yardımlara da değinen İran lideri, Batı Şeria'nın silahlanması gerektiğini ve bunun mutlaka yapılacağını ifade etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • eren yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    görünen o dur ki batı ülkerleri iranla başa çıkamamaktadır
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne güzel bir cümle değil mi? "Koalisyonun asıl hedefi Müslümanlar arasındaki çatışma ve savaş fitnesini diri tutmaktır." Allah Ondan Razı Olsun...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayetullah Hamaney Kraliçenin adamıdır . Şah İsmailin torunlarına güvenilmez. Dünyanın en tehlikeli Yahudileri İRAN YAHUDİLERİDİR unutmayın. Bizleri Şimdiye kadar ters köşe yapan İNGİLTERE, İRAN ve İSRAİL bu üçlü dünyanın en büyük fitnesidir !
    Cevapla
  • Kahrolsun İsrail 9 yıl önce Şikayet Et
    Osman, İsrail senin yorumlarını duysa sana madalya takar...
    Cevapla
  • veysi 9 yıl önce Şikayet Et
    İmam'dan Allah razı olsun.Nurlu yüzünden tebessüm eksik olmasın.Filistin davasına sahip çıkmak, tüm Müslümanların görevidir.ABD uşağı Arap ülkeleri Filistin'ne ihanet etmiştir.
    Cevapla
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan devrim yaptığınız günden beri meydan okuyorsunuz. ne oldu. israilin her filistin saldırısında yok efendim bomba atarım 7 dk da füzem size gelir. her sende 2000 den fazla kişi ölüyor 10binden fazla kişi ağır yaralanıyor. bunlar daha bomba atacak.
    Cevapla
  • eren yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    batı iranla başa çıkamaz.ayrıca savaş kolay bir şey değildir.isaril-filistin savaşında amerika israilin arkasındadır.amerika israilin arkasında durmaza iran onu bitirir. sen çocuk oyuncağı mı savaşı ?
    Cevapla
  • selahaddini eyyubi 9 yıl önce Şikayet Et
    şu an yeryüzünde tek bir imam vardır o da imam humeyninin dava arkadaşı ali hamaneydir. tabi imamı ebubekir el bağdadi ya da cübbeli olanlar bunu anlayamazlar...
    Cevapla
  • Kahrolsun İsrail 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman İmam konuşsa İşitçiler rahatsız oluyor.
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    Turabi önce İsralin sınır bekçliğini yapan hizbulat maliki v.b lerin temizlemsi daha efdal dir. Çünkü bunlar yahudilerin eşekleri dir.
    Cevapla
  • turabi 9 yıl önce Şikayet Et
    senin israile taş atacağın gün iran bomba atacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri