Netanyahu: İsrail demokrat bir devlettir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in demokrat bir devlet olduğunu söyledi.

Netanyahu: İsrail demokrat bir devlettir
Netanyahu: İsrail demokrat bir devlettir
GİRİŞ 25.11.2014 17:42 GÜNCELLEME 25.11.2014 17:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail'in Yahudi halkının ulus devleti" olarak tanınmasının gelecekte yapılacak herhangi bir barış anlaşmasının esasını teşkil edeceğini söyledi.

"İSRAİL ÖRNEK BİR DEMOKRAT DEVLETTİR"

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu, İsrail'in, "Yahudi halkının ulus devleti" olduğunu belirtti. İsrail'in "Örnek bir demokratik devlet" olduğunu iddia eden Netanyahu, ülkesinin bütün vatandaşlarına eşit haklar sunduğunu öne sürerek, "Bu durum şu ana kadar böyle idi ve bu şekilde de devam edecek. Dünyada İsrail'den daha fazla demokrat bir ülke tanımıyorum. Bölgede ise kesinlikle böyle bir devlet yok" ifadelerini kullandı.

İsrail'in "Yahudi devleti olarak tanınması"na ilişkin de Netanyahu, "Yahudi devletinin tanınması, gelecekte yapılacak herhangi bir barış anlaşmasının esasını teşkil ediyor" dedi.

İsrail'i "Ulus devlet" olarak tanımlayan ve bakanlar kurulunda kabul edilen yasa tasarısı, gelecek hafta meclis onayına sunulacak.

Söz konusu yasa tasarısı, "İsrail devletinin yalnızca Yahudilere ait olduğu, Arap vatandaşların Yahudilerle eşit olmadığı ve onların ikinci sınıf vatandaş olarak görülmesine neden olacağı" gerekçesiyle eleştiriliyor.

YORUMLAR 3
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Dili sürçmüş, "terörist bir devlettir" diyecekti herhalde. İhtiyarlayınca Bahçeli'den beter oldu, gaf üstüne gaf!
    Cevapla
  • bünyamin 9 yıl önce Şikayet Et
    en demokritik devlet olsa gerek...zalimlerden domakrasi olurmu?bunların demokratik anlayışı çocukları kurşuna dizmek....buda demokratlık değil vahşiliktir,kalleşliktir sayın benyamen netanyahu
    Cevapla
  • behlüldane 9 yıl önce Şikayet Et
    vay be!..asırımızın en büyük zalimi netenyahu demokratlığın kitabını yeniden yazıyor,icimizdeki yahudi hayranları neden inanmasın,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar