Rakka’da ölü sayısı 170’e yükseldi

Suriye’de Esed ordusuna ait savaş uçaklarını IŞİD’in kontrolündeki Rakka'ya yönelik dünkü hava saldırısında ölenlerin sayısı 170’e yükseldi.

Rakka’da ölü sayısı 170’e yükseldi
Rakka’da ölü sayısı 170’e yükseldi
GİRİŞ 26.11.2014 13:21 GÜNCELLEME 26.11.2014 13:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bombardımanda ölenlerin çoğunun sivil olduğu kaydedildi.

Yönetime bağlı ordu dün IŞİD’in kontrolündeki Rakka şehrine yönelik 9 adet hava saldırısı gerçekleştirdi. Çok sayıda ev ve aracın hasar gördüğü bombardımanda adeta katliam yaşandı. Aktivistler saldırı sonrası yaptıkları açıklamada hava saldırılarında Rakka’da sanayi bölgesi, şehir merkezinde bir cami, Şelb Semti gibi bir çok bölgenin hedef alındığını aktarmıştı. Saldırılarda ilk olarak 15 evin yıkıldığı çok sayıda kişinin de öldüğü ve yaralandığı duyurulmuştu.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el Bahra, Esed ordusuna bağlı savaş uçaklarının kasıtlı olarak sivilleri hedef aldığı savundu. Bahra, IŞİD’in üsleri üzerinde uçan savaş uçaklarının bunları vurmaktan kaçınarak sivilleri vurduğunu söyledi.

Saldırıyı kınayan Bahra, koalisyon uçaklarının bulunmasını fırsat bilen yönetimin bu tür saldırılar gerçekleştireceğini belirtti.

Muhalifler, dün gerçekleşen saldırılarda ölenlerin sayısının 170’e ulaştığını aktardı. Yayınlanan görüntülerde bombardıman sonrasında şehirde dumanların yükseldiği ve çok sayıda evin ve aracın hasar gördüğü görülüyor.

Hedef olan bölgelerde çok sayıda ceset olduğu görüntülere yansıyor. Olay yerine gelen ambulanslar yaralı ve ölenleri taşırken itfaiye araçlarının yangınlara müdahale ettiği görüntülere yansıyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • aptallar ölür 9 yıl önce Şikayet Et
    aptal suriyeliler kendilerini korumak için çalışmıyorlar.
    Cevapla
  • aptallar ölür 9 yıl önce Şikayet Et
    akıllım sen niye yardım etmiyorsun klavye başından havan atıyorsun. bir taraftan ışid diğer tataftan esed, bu halk kuşatılmış durumda...halk sopalarla mı uçaklara meydan okuyacak? şimdi aptalların klavye başında havanlarla saldırması sivil halklara olan kinlerini ortaya çıkarıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!