İntifada'nın çocukları: Şehit olmak istiyoruz

Salih, Ahmet, Riyad ve Hasan. En küçüğü 8 en büyüğü 13 yaşında. Kudüs’te yaşıyorlar veya yaşam mücadelesi veriyorlar.

İntifada'nın çocukları: Şehit olmak istiyoruz
İntifada'nın çocukları: Şehit olmak istiyoruz
GİRİŞ 27.11.2014 08:18 GÜNCELLEME 27.11.2014 12:30
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın haberi

Birkaç haftadır okula gitmiyorlar aslında gidemiyorlar çünkü yaşadıkları bölge abluka altında.

Şufat mülteci kampının çocukları onlar. Yani kendi ülkelerinde mülteci olan yüz binlerce Filistinliden sadece bir kaçı.

Bunu tanımlamak çok zor. Bir Alman vatandaşının Almanya’da mülteci olması gibi bir şey. Ya da İngiliz’in Londra’da bir mülteci kampında mülteci statüsüyle yaşamak zorunda kalması gibi bir durum.

Dünyada belki de sadece Filistinlilere özel bir durum bu.



Filistinli 4 çocuk haftalardır onlarca arkadaşıyla birlikte sokakta. Kasım ayının ilk haftası İbrahim Akkari adlı 32 yaşındaki Filistinli araçla yaptığı eylemin ardından infaz edildi. Şufat Mülteci kampındaki evi kuşatıldı.

Filistinli çocuklar direnişe geçti. Sadece o kamp değil Kudüs’ün bir çok semtinde de aynı manzara yaşandı.

Çocuklara mikrofon uzatıldı, ellerinde taş ya da havai fişekler, yüzlerinde eşofmanlarının kapşonları vardı.



“Biz şehit olmak istiyoruz” diye haykırdı çocuklar. İçlerinden birisi öne atıldı, “kaybedecek hiçbir şeyimiz yok”.

Evet 10 yaşındaki bir Filistinli çocuk kaybedecek bir şeylerinin olmadığını söylüyor. Aslında büyükleri de aynı şeyi söylüyor. Çünkü İsrail her şeylerini ellerinden almış durumda.

Çocuklar devam ediyor, biri “artık aklımız okulda ya da derslerde değil tek amacımız işgalci askerlere direnmek” diyor.



Bir başkası “Mescid-i Aksa’yı savunuyoruz” diyerek devam ediyor, “çünkü Aksa savunmasız, sahipsiz, Yahudiler içeri giriyor, bunu protesto ediyoruz” diyor.

“Biz çocuklar olarak Aksa’yı korumanın ne demek olduğunu ne anlama geldiğini biliyoruz, bu sorumluluğu taşıyoruz” diye konuşuyor.

İsrail’in kendilerini terörist olarak tanımlamasına isyan ediyor bir diğer çocuk, “biz terörist değiliz olamayız zaten çünkü burası bizim toprağımız ve biz sadece kendi toprağımızı savunuyoruz” diye devam ediyor. Asıl teröristin ise Mescid-i Aksa’nın kapısında Filistinli kadınları döven İsrail polisinin olduğunu ekliyor.

13 yaşındaki çocuk “biz hepimiz bu yolda şehit olmayı arzu ediyoruz, evet doğru biz çocuğuz ama bu bizim kahraman olmamızı engellemez çünkü İsrail çocuklara da saldırıyor, biz buna izin vermeyeceğiz, Aksa bizimdir ve hiçbir zaman ondan vazgeçmeyeceğiz” diyor.

Şufat’ın yanı sıra Silvan’daki çocuklar da sokaklarda. Çünkü onların mahalleleri de kuşatma altında. Baskına gelen askerlere taşlarla direniyorlar.



Silvan’daki çocuklardan biri artık işgalden bıktıklarını söylüyor ve “her gün her yerde askerlerin kontrol noktaları var, gaz bombaları, el bombaları atıyorlar, bu durumda okula da gidemiyoruz ders de çalışamıyoruz, bize saldıranlara taş atarak direniyoruz” şeklinde konuşuyor.

8 yaşında olan çocuktan ise çok anlamlı bir mesaj geliyor, “çocuğuz ama bizim kanımız ucuz değil” diyor, “şu an direniş zamanı, okuldan da önemli direniş, ben her gün cezaevindeki esirlerimizin serbest bırakılması için dua ediyorum” diyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Bahçeli Devletin 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun inşallah tez zamanda rabbim şu israli yok eder.ama her ne şartla olursa olsun okusunlar müslamanlığın, okuyan insana ilime, bilime çok ihtiyacı var.
    Cevapla
  • karadeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    zalimin zulmünü bütün insanlık gördüğü gibi bütün detaylarıylada rabimiz görmekte.çok güçlü va kudretli olan zalim frevun ve karalları gözle görülmeyen mikropla .küçücük bir sivri sinekle yerle bir edden rabbimiz.medyen kavmi,lüt kavmi gibi yerle bir edecek .fakat.rabimizin sevdiği mekanları savunsunlar ve onları cennetime girsinler diye hiç acele etmiyor.yeterki mücadele edeen kullarını mescidi aksa sebebiyle binlerce müslüman şehit olmakta.ve inşaallah allahın rızasına ulaşmaktalar.ya öldürenler.onlarda zalimliklerinin cezası olarak cehennem yolunda ilelemekteler.zannediyorlarki kudüsü müslümanların elinden almakla allahın rızasını kazanacaklarını zannediyorlar.bu zalimlikleriyle lut kavmi,ad kavm gibi nice kavimler yok oldular.şimdi sıra yahudilerde.kendilerinide bir an önce yok ettirmek için bütün ortadoğuyu karıştırıyorlar.müslüman ülkeleri parçalamaya çalışıyorlar.sahi hiç düşünmezlermi müslümanın sahibi kim.belliki kendilerini haşa Allahtan cc. güçlü olduklarını zannediyorlar.biz asarız keseriz.para bizde silah bizde parayla satın aldıkları nice yöneticiler bize çalışıyorlar.kalpleri eviren çeviren rabbimiznde bir planı vardır.ve kandini bir meniden yarattığı zalim kulunu yerle bir edecektir.dünyadaki bütün gönüller bedduaya geçtiği anda yok edileceklerdir.
    Cevapla
  • nesli 9 yıl önce Şikayet Et
    ağzına sağlık
    Cevapla
  • conann 9 yıl önce Şikayet Et
    çocukları savaşçı ve kahraman olarak gösteriyorsunuz bravooo!! filistinde mücahit Türkiye de hain... O zaman sormazlar mı adama müslüman doğru konuşmalı diye
    Cevapla
  • Eray 9 yıl önce Şikayet Et
    İnsan sövmemek için kendini zor tutuyor.Aklını kirayamı verdin ?Onlar israil tarafından işgal altındaki toprakları için vatanı ailesi için savaşıyor içimizdeki israilli seni...
    Cevapla
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    kahrolsun savaş
    Cevapla
  • Ehli Sünnet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu utanç Ümmeti Muhammed(sav)'e yeter..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...