İngiliz elçilik aracına bombalı saldırı

Kabil'deki İngiliz Büyükelçiliği'ne ait araca intihar saldırısı düzenlendi.

İngiliz elçilik aracına bombalı saldırı
İngiliz elçilik aracına bombalı saldırı
GİRİŞ 27.11.2014 09:33 GÜNCELLEME 27.11.2014 09:33

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki İngiliz Büyükelçiliği'ne ait bir araca intihar saldırısı düzenlendi. Çok sayıda yaralının olduğu ve iki Afgan sivilin öldüğü ilk gelen bilgiler arasında.

AFP, motosikletli bir intihar komandosunun İngiliz Büyükelçiliği'ne ait bir araca çarparak kendini havaya uçurduğunu ve yaralıların olduğunu bildirdi.

Patlamanın çok güçlü olduğu ve Kabil'in tamamından duyulduğu, patlamanın ardından büyük bir duman bulutunun yükseldiği de gelen bigiler arasında.

İngiliz Büyükelçiliği'nden bir sözcü de "Büyükelçilik aracına saldırı düzenlendi. Yaralılar var. Afgan makamlarıyla birlikte çalışıyoruz" dedi.

Kabil Emniyeti'nden Haşmet Stanakzai "Elimize ilk ulaşan bilgilere göre en az iki sivil yaşamını yitirdi, 10 kişiden fazlası da yaralandı. Araştırmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salangi de Twitter'dan yaptığı açıklamasında bunun motosikletle düzenlenmiş bir intihar saldırısı olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz pazartesi günü de Kabil'de Amerikan askerlerinin aracına bombalı saldırı düzenlenmiş ve olayda iki Amerikan askeri yaşamını yitirmişti.

Ülkenin doğusundaki Paktika kentinde ise pazar günü bir voleybol maçı sırasında düzenlenen intihar saldırısında 57 kişi yaşamını yitirmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi