Hamaney'den yolsuzluk çıkışı

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney yöneticilere seslendi: Konu açık değil mi, niçin her şey ortaya çıkarılmıyor?

Hamaney'den yolsuzluk çıkışı
Hamaney'den yolsuzluk çıkışı
GİRİŞ 09.12.2014 09:06 GÜNCELLEME 09.12.2014 09:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran'da gündem yolsuzluk. Başkent Tahran'da düzenlenen yolsuzlukla mücadele konferansında yapılan açıklamalara, dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de katılırken, yeni gözaltı haberleri geldi.

Eski cumhurbaşkanı Ahmedinejad döneminde yapılan soruşturmayla ilgili, aralarında önceki hükümetten üst düzey bürokratların da olduğu 20 kişi gözaltına alındı, bunlardan 3’ü tutuklandı. 30 kişinin ifade vermek üzere adli mercilere çağrıldığı soruşturmanın odağında, Türkiye'de 17 Aralık sürecinde adı geçen iş adamı Babek Zencani bulunuyor.

Yaşanan yeni gelişmeler, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’i de harekete geçirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri'nin, Tahran'daki konferansla ilgili mesajıı talep ettiği Hamaney, bunu, resmi internet sitesinde aracılığıyla yaptı.

Mesajında, yolsuzluklarla ilgili hassasiyeti takdirle karşıladığını, fakat bu ve bunun gibi konferansların sorunun çözümünde yeterli olmadığı ifadelerini kullanan Hamaney, şunları kaydetti:

"Siz yöneticiler ve devletin üç erki için (yasama, yürütme ve yargı) konu açık değil mi? Yöneticiler ve yetkililer arasında fikir birliliği varken niçin kararlı adımlar atılmıyor ve her şey ortaya çıkarılmıyor? Beklentim, ister konferanslarla ister konferanssız, yetkililerin bu konuda kesin ve kararlı adımlar atmaları ve uygulamalarıdır. Başarılar diliyorum."

Konferansta daha önce konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yolsuzluğun ana kaynağının "tekelleşme" olduğunu vurgulayarak, "Eğer sermaye, gazeteler, haber ajansları, askeri güç ve diğer güç elemanları tek bir kurumda toplanırsa bu kurumun başındakiler Ebuzer ve Selman dahi olsalar yolsuzluk kaçınılmazdır. Halk, bizden yolsuzlukla kesin ve ayrım gözetmeksizin mücadele etmemizi istiyor. Bu mücadeleyi yapabilmek için e-devlet sistemini yaygınlaştırmamız çok önemli" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 2
  • AMALE 9 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM COĞRAFYASININ FİTNE BAŞILARI, GENE NE DOLAPLAR ÇEVİRİYORSUNUZ.
    Cevapla
  • Said Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    Saygısız herif Ruhan HZ.EbuZer(RA) ve HZ.Selman(RA)'a edepsizlik yapıyor.Velev ki diyor sahabe efendilerimiz de olsa yolsuzluk yapar diyor. Sahabe efendilerimize saygılı ol.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama