'110 Kürt genci IŞİD'e katıldı' iddiası

IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyon güçleri örgüte yönelik saldırılar yoğunlaşırken, IŞİD’e giden yollar bir türlü engellenemiyor.

'110 Kürt genci IŞİD'e katıldı' iddiası
'110 Kürt genci IŞİD'e katıldı' iddiası
GİRİŞ 10.12.2014 15:40 GÜNCELLEME 10.12.2014 15:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere örgüt dünyadaki gençleri kendine çekmeye devam ediyor. Örgüte katılan gençlerin sayısı da giderek artıyor.
 
Rûdaw’a konuşan Kürt sivil toplum eylemcisi Muhtar Hoşmend, Kirmanşah, Ciwanro ve Selasi Bawacan kentlerinden 100 kadar Kürt gencinin IŞİD’e katıldığını belirtti.
 
Irak'ta Selefi ve radikal İslamcı grupları araştıran Muhtar Hoşmend, bugüne kadar 20 kadar gencin IŞİD saflarında öldürüldüğünü, 30’unun da yaralandığını ifade etti. Aynı kaynak, geçen ay iki kadınında  IŞİD’e katıldığını söyledi.

YORUMLAR 15
  • Alaeddin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bismillahhirrahmanirrahim 58-Sen, asla ölmeyen ve daima diri olan (Allah)a tevekkül et ve O'nu hamd ile tesbih et. Kullarının günahlarından O'nun haberdar olması yeter.(FURKAN/58) 46-Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir(ENFAL/46) 12-Ey iman edenler, zandan çok kaçının; çünkü zannın bir kısmı günahtır. Tecessüs etmeyin (birbirinizin gizli yönlerini araştırmayın). Kiminiz kiminizin gıybetini yapmasın (arkasından çekiştirmesin.) Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte, bundan tiksindiniz. Allah'tan korkup-sakının. Şüphesiz Allah, tevbeleri kabul edendir, çok esirgeyendir.(HUCURAT/12) SADAKALLAHULAZIM
    Cevapla
  • isid alikislayn zupeler 9 yıl önce Şikayet Et
    he inandik teyip yalasi gazeterler bunlari yayinliyor hedef saptiriyor ya bu isid ucarakmi suriyeye girdi tabiki turkiyeyi kulandi hakan fidan generel vermeye bile kalkmis tayipciydim taki isid olayina kadar erkekce ciksin desinki biz muhaliflere yardik etim ama simdide isid oldu desin helalik alsin insanliktan bu tip palavralari siz gidin dinle psikolojik manyak haline gelmislere anlatin ben inamiyorum bu kadar milatandan hicmi kahraman polisin haberi olmadi hic ordunun haberi olmadi el insaf yapmayin yaziktir gunahtir peyganberimiz derki haksizliklar kasisinda dogrusunu konusmak en buyuk cihatir
    Cevapla
  • hepiniz gidin o zaman….. 9 yıl önce Şikayet Et
    işid iyi ise hepinizi bekliyoruz din iman yolunda şehit olursunuz bir an önce ..hem siz hem biz kurtuluruz...
    Cevapla
  • sidar 9 yıl önce Şikayet Et
    keşke briaz dinsiz komonist pyd ninde gerçek yüzünü görseler ama avrupanın işine yarıyor pyd ve onu kukla gibi kulanmaya devam ediyorlar
    Cevapla
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    hepsi kandrılıyor cihat adı altında hemde ayrıca 1000 dolar karşılığında katılanda var tabi diğer dünyadaki hesaplarına yüklenecek paralar galiba:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor