Suriye'de 150 çocuk açlıktan öldü

Esed rejiminin 2 yıldır kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta’da 216 kişi açlıktan hayatını kaybetti. Açlıktan ölenlerin 150’si çocuk.

Suriye'de 150 çocuk açlıktan öldü
Suriye'de 150 çocuk açlıktan öldü
GİRİŞ 15.12.2014 09:00 GÜNCELLEME 15.12.2014 13:15
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya’nın Suriye planı çerçevesinde aklamaya çalıştığı Beşar Esed, kadın ve çocuk ayırımı yapmadan katliamlarını sürdürüyor. İki yıldır abluka altında olan başkent Şam’a bağlı Doğu Guta bölgesinde 216 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği ve bunların 150’sinin çocuk olduğu kaydedildi.

Yenişafak gazetesindeki haberde; salgın hastalık ve gıda yetersizliği nedeniyle abluka altındaki 700 bin kişi ise yaşam savaşı veriyor. Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, uzun süredir rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin beldesinde 8’i çocuk 10 kişinin daha açlıktan öldüğü bildirildi.

KİTLESEL ÖLÜM KAPIDA 

Açıklamada, “Arbin beldesinde hastaların tedavisi için halk ilaç bulamıyor. Bölgede açlık nedeniyle birçok hastalık baş gösterdi. İnsani durum her geçen gün kötüye gidiyor” denildi. İnsani yardımların yapılmaması halinde bölgede “yeni dramların” yaşanacağı kaydedildi. Aktivistler, aralık ayı başından bu yana çocukların yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdiği bölgede, çocuk ölümlerinden kuşatmanın kaldırılması için harekete geçmeyen BM ve uluslararası toplumun sorumlu olduğunu savunuyor. 

TOPLU CEZALANDIRMA

Yaklaşık 700 bin kişinin çok zor şartlar altında yaşadığını aktaran aktivist Muhammed Selahaddin, “Gıda yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan hastalıkları tedavi edecek ilaç ve imkan yok. Son iki ayda 11 çocuk hayatını kaybetti” dedi. Doktor Avad Süleyman da, “Tüm bunlar, Müslümanları cezalandırmak isteyen Batı’nın ve ABD’nin isteği dışında yapılamaz. Kimsenin bir daha devrimden bahsetmeye cesaret etmemesini istiyorlar” şeklinde konuştu. Suriye’de rejimin 2 yıldır kuşatma altında tutarak her fırsatta bombaladığı Doğu Guta’ya, un ve buğday gibi temel gıda maddelerinin girişine izin verilmiyor. Abluka nedeniyle dış dünyayla bağlantısı tamamen kesilen bölge sakinlerinin, kış mevsimi dolayısıyla soğuktan korunabilmek için sokak ve bahçelerdeki ağaçları kesmek zorunda kaldığı belirtiliyor. 

AB’den gecikmiş ambargo 

2011’den bu yana yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği Suriye’de Esed rejimine jet yakıtı sağlayan Avrupa Birliği ambargo kararı aldı. AB, kararına gerekçe olarak, Suriye Hava Kuvvetleri’nin ayrım gözetmeden sivilleri hedef almasını gösterdi.  İngiltere’nin Ortadoğu Bakanı Tobias Ellwood,  bombardımanlarda ölen sivillerin sayısına dikkat çekerek, ‘’Aldığımız bu önlem sayesinde artık hiçbir AB şirketi Suriye jetlerine yakıt sağlamayacak’’ dedi.

İslami Cephe cehennem topuyla vurdu

İslami Cephe’nin, Halep’in kuzeyindeki Nubul ve Zehra köyleri çevresindeki rejim güçlerine    “cehennem” adı verilen havan toplarıyla saldırması sonucu 10 askerin öldüğü bildirildi.  Halep’teki yerel aktivistlerden Yasir Ahmed,  Esed güçlerinin Halep’in kuzeyindeki İnzarat bölgesinde ilerlediğini dile getirerek “Şam  kuvvetleri, Halep’i kuşatmak için  dört koldan saldırdı. Esed güçleri  saldırılarını gittikçe artırıyor” dedi. Ahmed,  Halep’te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelerde kış ayının gelmesiyle insani durumun her gün kötüye gittiğini de dile getirdi.

YORUMLAR 14
  • Said Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    Esede ziyarete ve Esede destek konferansına giden Kamalakın vicdanı hiç mi sızlamaz.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    ya bırakın onu bunu ölen insan hiçmi değeri yok hele bunlar çocuksa düşünün biraz etrafınızı çeviriyorlar giriş çıkış yok ne yer ne içersin yarabbı sen yardım et
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence yönetime Başkaldırıyı halk değil onların yerine kendi çıkarlarını düşünen devletler istiyor. ABD' Yirmi iki Ülkenin Yönetiminin değişeceğinden söz etmişti değil mi, sonra Arap baharı oldu. Sizin mantığınıza göre Halk Arabistan'daki yönetim biçiminden çok memnun, Aslında Halk değil de onların yerine kara verenler memnun, ABD'nin işine geliyor ya...
    Cevapla
  • Eyüp KÜLEKÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    ve hala "bu Suriyelileri ülkemize neden aldık?" diyen nasipsizler var Allah tüm mazlumların ve mazlumun yanında olanların yar ve yardımcısı olsun! Amin
    Cevapla
  • ezdigercan 9 yıl önce Şikayet Et
    aldık almasına da, alalım da, orası ayrı. nedense hiç yoklar mış gibi davranıyoruz. yok aslında var ama bir eşyadana hiç bir farkı yok. belediyeler kentlerinden kovsun. ev sahipleri evlerinden. mahalleli mahalesinden. ve dahi sayamadıklarım
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    kimse neden aldın demiyor neden oradaki teröristleri destek olundu diyor mitin tırları felan el kaidede başka kim var suriyede
    Cevapla
  • VATANDAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Alınları öpülecek olanlar nasılda yatıyor, nasılda zalimlerin keskin suratlarına çarpıyor Hakkı, şüphesiz esedin kanlı ellerinden evladır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri