Esed güçlerinin başına geçen yeni isim

Suriye'de şii güçlerin yeni komutanının Kasım Süleymani olduğu iddia edildi.

Esed güçlerinin başına geçen yeni isim
Esed güçlerinin başına geçen yeni isim
GİRİŞ 15.12.2014 10:51 GÜNCELLEME 15.12.2014 10:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Halep'te Esad güç­le­ri­ne ve İran des­tek­li pa­ra­mi­li­ter Şi­i grup­la­ra kar­şı sa­va­şan mu­ha­lif­le­rin bil­dir­di­ği­ne gö­re İra­n’­ın özel ha­re­kat gü­cü olan Ku­düs Güç­le­ri ve ko­mu­ta­nı Ka­sım Sü­ley­ma­ni Esad ve Şi­i güç­le­ri ko­mu­ta et­ti­ği bil­di­ril­di.

BE­Rİ­C’­TE PU­SU KURDU

Geç­ti­ği­miz haf­ta Ha­le­p’­te­ki mu­ha­lif kay­nak­la­rın bil­dir­di­ği­ne gö­re Ha­lep mer­ke­ze bağ­lı Be­sic kö­yü ci­va­rın­da­ki iki mu­ha­lif bir­li­ğe pu­su ku­rul­du. Pu­su so­nu­cu yir­mi­nin üze­rin­de mu­ha­lif sa­vaş­çı ha­ya­tı­nı kay­bet­ti.

SÜ­LEY­MA­Nİ­’NİN EM­Rİ

Be­ri­c’­te pu­su­da ha­yat­ta ka­lan mu­ha­lif­ler­den edi­ni­len bil­gi­ye gö­re pu­su­nun İra­n’­a bağ­lı Ku­düs Güç­le­ri­’n­ce ku­rul­du­ğu ve böl­ge ko­mu­ta­sı­nın da Ka­sım Sü­ley­ma­ni­’de ol­du­ğu öğ­re­nil­di. 

HA­NA­NO DA HE­DE­FİN­DE

Sü­ley­ma­ni­’nin yö­net­ti­ği Ku­düs Güç­le­ri ve pa­ra­mi­li­ter Şi­i grup­la­rın Ha­na­no böl­ge­sin­de de top­ye­kün bir ha­re­kat dü­zen­le­di­ği ve ba­zı böl­ge­le­ri ele ge­çir­di­ği mu­ha­lif kay­nak­lar­ca da doğ­ru­lan­dı.

MEK­TUP YA­YIN­LAN­DI

Ira­k’­ta mer­ke­zi hü­kü­me­te bağ­lı or­du ve pa­ra­mi­li­ter Şi­i grup­lar­la ope­ras­yon­lar dü­zen­le­yen Ka­sım Sü­ley­ma­ni­’nin Ha­le­p’­te ol­du­ğu­nu güç­len­di­ren bir di­ğer olay da Sü­ley­ma­ni­’nin he­sa­bın­da ya­yın­la­nan mek­tup.


Sü­ley­ma­ni bu ope­ras­yon­lar sı­ra­sın­da sos­yal med­ya he­sa­bın­dan İran di­ni li­de­ri Ha­ma­ne­y’­in Zeh­ra ve Nüb­bü­l’­de­ki pa­ra­mi­li­ter Şi­i güç­le­ri­ne gön­der­di­ği mek­tu­bu ya­yın­la­dı. Ha­ma­ney mek­tu­bun­da Ha­le­p’­te si­vil­le­ri kat­le­den güç­le­re kah­ra­man­lar di­ye ses­len­di.

GÖK­KU­ŞA­ĞI OPE­RAS­YO­NU

Sü­ley­ma­ni­’nin Ha­le­p’­te ol­du­ğu bil­gi­si ge­çil­di­ği sı­ra­da Zeh­ra ve Nüb­bül böl­ge­sin­de sı­kı­şan Esed ve İran des­tek­li pa­ra­mi­li­ter güç­ler “Gök­ku­şa­ğı­” adıy­la bir ope­ras­yon baş­lat­tı. Zeh­ra, Nüb­bül, Le­ra­mon, Han­de­rat , Bu­reyc ve Ha­na­no­’da sal­dı­rı­ya geç­ti­ler. 

Sü­ley­ma­ni­’nin da­ha ön­ce Su­ri­ye­’de Esed re­jim güç­le­ri, Hiz­bul­lah, Asa­ib Eh­lil Hak, Emel Şi­i Ha­re­ke­ti gi­bi pa­ra­mi­li­ter ör­güt­le­re ko­mu­ta et­ti­ği bi­li­ni­yor. Sü­ley­ma­ni­’nin bu ko­mu­ta­la­rın­dan Su­ri­ye­’de­ki en bi­li­ne­ni Ku­sayr sa­va­şı. Ku­sayr ku­şat­ma­sın­da da sız­ma ve top­lu ku­şat­ma sal­dı­rı­la­rı ile bi­li­nen Sü­ley­ma­ni­’nin Irak Curf Sah­r’­da da bu yön­te­mi iz­le­di­ği bi­li­ni­yor.

ESAD’­İN AKIL HOCASI

İra­n’­ın Ku­düs Güç­le­ri ko­mu­ta­nı ol­duk­tan son­ra Esead’ın am­ca­sı Rı­fat Esad ile ya­şa­dı­ğı so­run­lar­da ve Su­ri­ye Dev­ri­mi­’nin baş­la­ma­sı ile Lüb­nan Hiz­bul­la­h’­ının Su­ri­ye­’de Esad için sa­vaş­ma­sı­na ka­dar Esad’a yar­dım­cı olan Sü­ley­ma­ni­’nin Esa­d’ıin ‘a­kıl ho­ca­sı­’ ol­du­ğu da be­lir­ti­li­yor. (Vahdet)

YORUMLAR 1
  • veysi 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan kim ölmüş?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi