INTERPOL'e Karadavi tepkisi

300 din alimi, Mısır tarafından Yusuf Karadavi için çıkarılan kırmızı bülten kararını kınadı.

INTERPOL'e Karadavi tepkisi
INTERPOL'e Karadavi tepkisi
GİRİŞ 16.12.2014 14:14 GÜNCELLEME 16.12.2014 14:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 300 din alimi, akademisyen ve düşünür, Mısır hükümetinin talebi üzerine Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Karadavi hakkında çıkarılan kırmızı bülten kararını kınadı.

Sudan Devlet Başkanı Müsteşarı ve eski Bakan İsam Beşir, Moritanya Alim Yetiştirme Merkezi Başkanı Muhammed Hüseyin Veled Deduv, Avrupa Fetva ve Araştırma Konseyi Genel Sekreteri ve İrlanda İmamlar Konseyi Başkanı Hüseyin Halava ve 1948 Filistin İslami Hareketi'nin lideri Şeyh Raid Salah'ın da aralarında yer aldığı 300 kişinin imzasıyla yayımlanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Biz alimler, Yusuf el-Karadavi'nin makamının veya kişiliğinin hedef alınmasını, hepimizin hedef alınması olarak görüyoruz. Bu aynı zamanda mutedil metodun hedef alınmasıdır. Bu, sorumsuz bir davranıştır. İslam'a, Müslümanlara, ilim ve alimlere yapılmış bir hakarettir. Karadavi'ye yöneltilen yanlış ve üretilmiş suçlamaları tamamen reddediyor, alimlere ve mutedil metodu benimseyen kurumlara yöneltilen haksız suçlamaları kınıyoruz."

‘Halkını öldürenlerin o listede yer alması gerekiyordu’

Açıklamada, Karadavi hakkında çıkarılan kırmızı bültenin derhal iptal edilmesi istenirken, "Herkes tarafından bilinen gerçek suçluların, halkını yağmalayan, malını çalan, öldüren ve yakanların o listeye alınması gerekiyordu. Dünya bunların hepsini biliyor. Deşifre olacaklar ve tarih onları affetmeyecek" ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR 2
  • Hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    "halkını yağmalayan, malını çalan, öldüren ve yakanların o listeye alınması gerekiyordu" Bu ifade siyasi bir ifade. İslam'ın çektiği sıkıntı bu detayı anlamakta gizli. Bu tür siyasi mesajları dini liderler veremez. Erdoğan versin, Davutoğlu versin Sudi Arabistan Kıralı versin vb. Din ve siyaset bir birine girince, İslami değerlerimiz de Dünya değerleri gibi günlük (zamana göre değişen) oluyor.
    Cevapla
  • Murat Y. 9 yıl önce Şikayet Et
    Kafirler ve zalimler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti