Taliban'dan kanlı okul saldırısına kınama

Afganistan'daki Taliban örgütü, Pakistan Talibanı tarafından Peşaver'de düzenlenen saldırıyı tepki gösterdi.

Taliban'dan kanlı okul saldırısına kınama
Taliban'dan kanlı okul saldırısına kınama
GİRİŞ 17.12.2014 09:49 GÜNCELLEME 17.12.2014 15:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Afganistan'daki Taliban örgütü, Pakistan Talibanı tarafından Peşaver'de bir okula düzenlenen ve çoğu çocuk 145 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Örgüt Sözcüsü Zabiullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, "Peşaver'de okula düzenlenen ve çok sayıda kişinin öldüğü saldırı nedeniyle üzgünüz" ifadesine yer verildi.

Saldırıda hayatını kaybeden çocukların ailelerine başsağlığı dileyen Mücahid, bu tür saldırıların, çocuk ve kadınların öldürülmesinin İslam'a aykırı olduğunu belirtti. Mücahid, "Taliban örgütünün bu tür olayları kınadığını" ifade etti.

Uzmanlar, Pakistan'daki okul saldırısının Afgan Talibanı tarafından kınamasının, iki örgüt arasında ciddi görüş ayrılığı anlamına geldiğini belirtiyor.

Pakistan'ın Peşaver kentinden dün, ordu tarafından yönetilen fakat asker ve memur çocuklarının gittiği bir okula, Pakistan Talibanı (TTP) militanları tarafından düzenlenen baskında, çoğu okul öğrencisi 145 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • fatma 9 yıl önce Şikayet Et
    Kimin neyi kınadığıyla kimse ilgilenmiyor bu katliamı müslümanlar yaptı deniyor.Onca çocuktan (intikam aldık )diyenler rahat mısınız? ''Allah sizi bildiği gibi yapsın İT SÜRÜSÜ''...
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    abd ingtere almanya fransa böyle ulkeleri ne hale getirdiler insanları birbirlerine nasıl kırdırıyorlar bunlara çin rusya israil yahudileride katarsak hepsinin ALLAH belasını versin
    Cevapla
  • arass 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim islamiyete verdiğiniz zarar yeter artık.artık muslümanların yakasından düşün.kim size bu hakı veriyor.Allahu ekber deyin çoluk cocuk masum insanları öldürüp canl canlı kafa kesiyorsunuz.bide islamiyet adına yaptık diyorsunuz.
    Cevapla
  • Hilful Fudul 9 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan Talibanı ile Pakistan talibanı arasındaki fark Nusret Cephesi ile Işid arasındaki fark gibidir. Pakistan talibanı tekfirci zihniyet sahiptir Işid gibi içerisinde sosyopat olan ciddi manada birey bulunduruyor. Bu olayı Afganistan'ın izzetli mücahidlerine mal etmemek lazım çünkü Afganistan talibanın İslam Savaş Kanunları'ndan taviz vermemektedir. Tıpkı Ensar'uş Şeriâ, Cephet'un Nusra ve Ahrar'uş Şam gibi... Rabbim gerçek manada mücadele eden muvahhid ve mücahid kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun ve islamın ve mübarek Cihad'ın imajına zarar vermeye kalkanlara da fırsat vermesin inşaAllah...
    Cevapla
  • bawer e cevap 9 yıl önce Şikayet Et
    asıl içi dışı bir olmayan tekfirci grup ışiddir. tekfircilik konusunda kimse ışidle yarışamaz. nusra-ahrar ışidi tekfir etmez ama ışid kendi dışında herkesi tekfir ediyor. daha olayların aslını bilmeden iftira atıyorsun. Asıl menfaati için müslümanları katleden ışiddir.esed dururken bir yıl boyu müslümanları öldüren de ışiddir. ışid, nusra liderlerinin karsısnı çocuğunu kaçıran bir örgüttür. kaldıki cemal maruf olayı da ışidin yüzündün gerçekleşmiştir. ışid cemal marufu ve diğer grupları tekfir edip saldırmıştır nusra ise buna karşı çıktığı için nusraya da saldırmıştır. Nusranın cemale saldırmasının sebebi de cemalin nusra ve ahrara savaş açmasıdır. bide daha nusra'nın ışidi taklit ettiğini nereden çıkardın? nusranın giyimi, videoları kaç yıldır bu şekilde zaten. demek istediğim olayları bilmeden yorum yapıp müslğmanlara haksız iftira atıyorsun.
    Cevapla
  • bawer 9 yıl önce Şikayet Et
    nusret cephesi bence çok tekfirci. cemal maruf a önce müslüman kardeşimiz diyordu. o grupla işbirliği yapıyordu. aniden nusret cephesi onlara amerikancı deyip saldırdı. cemal maruf da türkiyeye kaçtı türkiye baktı yine yolladı. dera da nusret cephesi yermük şehitleri birliği sırf islam devletine biat etmiş haberi çıktı diye daha dün nusret cephesi ,gitti yermük şehidleri birliği sunni müslüman örgütün komutanına suikast yaptı. nusret cephesi kendi menfaati için herkese saldırıyor. Islam devleti ise içi dışı bir adamlar inancını net anlatıyor. benim için en dürüst yapı islam devletidir. oyüzden sevenleri çok. samimi oldukları için. nusret cephesi gibi keyfi kimseye saldırıp katletmiyor. nusret cephesi bence ruh hastası bir yapıdır. Işidi çok kıskanıyor kıskandığı ışidin taklidini yapıyor. videolardan olsun giyim tarzına kadar. ışidi delicesine kıskanıyor. diğer muhaliflerin ışide katılmasınada engel oluyor yanlız kalmamak için müslüman katlediyor nusra.
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    ensaruş şeria ve nusret cephesi bağlarını koparırlar inşallah bu talibandan
    Cevapla
  • taliban 9 yıl önce Şikayet Et
    sorun talibanda değil aslında. üç beş kişi kendi kafasından iş yapınca böyle oluyor. afgan talibanıda pakistan talibanıda olayı kınadı zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor