Irak Başbakanı Obama ile görüştü

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile ABD Başkanı Barack Obama'nın bölgedeki gelişmeleri telefonda görüştükleri belirtildi.

Irak Başbakanı Obama ile görüştü
Irak Başbakanı Obama ile görüştü
GİRİŞ 19.12.2014 12:04 GÜNCELLEME 19.12.2014 12:04

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre İbadi ve Obama dün akşam telefonda görüştü. İbadi, güvenlik güçleriyle "Halk Topluluklarının" (gönüllü savaşan Şii gruplar) IŞİD terör örgütü ve çetelere karşı başarı sağladıklarını belirtti. İbadi, Obama'ya uluslararası toplumun Irak'a terörle mücadelesinde daha fazla yardım etmesi gerektiğini aktardı.

Haydar el-İbadi, ayrıca hükümetinin Selahattin, Anbar ve Musul'daki aşiret mensuplarına bağlı grupların, IŞİD ile mücadelesi konusunda donatılmasından bahsederek, "Halk Toplulukları" içerisindeki vatandaşlara karşı suç unsurlarının ayıklanması için ciddi adımlar atıldığının altını çizdi.

Başkan Obama ise ABD'nin Irak'a IŞİD ile mücadelesinde askeri, lojistik ve istihbarat yardımına hazır olduğunu belirterek, Irak güvenlik güçlerinin eğitimi konusundaki desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Obama'nın, İbadi'yi Irak'ın vizyonu, dış politikasını anlatmak, bölge ülkelerini IŞİD'e karşı tavır alması için komşu ülkelerine yaptığı resmi ziyaretlerden ötürü de tebrik ettiği belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...