El Kaide: Bizi derinden etkiledi

El Kaide örgütü, bir kısmı IŞİD'e biatli olan Pakistan Taliban'ının yaptığı 'Peşaver askeri okul baskınını' kınadığını açıkladı.

El Kaide: Bizi derinden etkiledi
El Kaide: Bizi derinden etkiledi
GİRİŞ 21.12.2014 17:01 GÜNCELLEME 21.12.2014 17:44
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

El Kaide örgütü, bir kısmı IŞİD'e biatli olan Pakistan Taliban'ının yaptığı "Peşaver askeri okul baskınını" kınadığını açıkladı.

''KALPLERİMİZ KEDER İÇİNDE''

"Kalplerimiz masum çocukların öldürülmesinden dolayı keder içindedir" diyen El Kaide'nin Hint kolu, uzun bir bildiriyle Pakistan Talibanı'nı kınadı.

Bildiride "saldırının maksadı çocukları öldürmekti" diyen El Kaide Asya sözcüsü Ousame Mahmoud, şunları söyledi:

''Pakistan ordusunun ABD ile işbirliği yaparak haddini aşan eylemler yaptığı ve Müslümanlara zulmettiği doğrudur, ancak bu Müslümanların ve onların çocuklarının zalimce hedef alınmasını gerektirmez.

'''HEDEF ÇOCUKLARDI'

"Kalplerimiz masum çocukların öldürülmesinden dolayı keder içindedir. 130’dan fazla çocuğun ölümüne sebep olan Peşaver saldırısını duyduk. Saldırıyı düzenleyenlerin hedefi okul ve okulda okuyan çocuklardı. 

Bu demek oluyor ki; hedef, sivil kayıplarının az olma olasılığı olan herhangi bir askeri kamp yada bölge değildi. Yani bu okul, herhangi bir askeri eğitimin yapılmadığı, savaşçı olmayan sıradan çocukların eğitim gördüğü, Pakistan ordusu mensuplarının çocuklarının okullarıydı. Aldığımız bilgiler doğrultusunda cemaatimizin bu konudaki tutumundan bahsedeceğiz. Ve bu konuda iki önemli varsayımda bulunuyoruz:

1-Saldırının maksadı amacı çocukları öldürmekti.
2-Öldürülenlerin büyük çoğunluğu gerçekten çocuklardı."

YORUMLAR 18
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    müslüman abd nin terörist dediğine terörist demez bunlar halifenin ordusu nerde yardıma muhtac sahibi bir müslüman varsa ordalar canakkalede yardıma gelen de aynı zihniyetti yarın burası işgal olursa ne iran ne arp kralları sana yardıma gelir bunlardan başkası yardıma gelmez
    Cevapla
  • Nusra 9 yıl önce Şikayet Et
    hilful fudul kardeşimi tebrik ediyorum.cahillerin de bu kardeşimin yazılarını iyi okuyup öğrenmelerini bu cahillere tavsiye ediyorum.kaide asla sünnetullahın dışına çıkmamıştır çıkmaz da Allahın izniyle
    Cevapla
  • müslim 9 yıl önce Şikayet Et
    hilful fudul sen hilful fudul değilsin. evet, afganistan talibanının cihadı gerçek cihaddır.. pakistan ve diğerlerinin değil..
    Cevapla
  • Hilful Fudul 9 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar katlediliyor be hey izandan mahrum mahlûk, çocuklar katlediliyor! Gün gelecek Usame'yi anlayacaksınız ama inşaAllah o gün çok geç olmayacaktır!..
    Cevapla
  • hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    El kaide'ye komple terörist demek hata olur. pakistan ve afganistan el kaidesi yani taliban terör eylemleriyle tanınır fakat şam el kaidesi denilen nusret cephesi ve yemen el kaidesi denilen ensaru'ş şeria kafirlere karşı yurtlarını savunan adamlardır. kaldı ki suriye'deki tüm müslüman birlikler nusra ile ortak hareket ederler gel gör ki türkiye'deki müslümanlar da batı kafasıyla adamları tekfir eder.
    Cevapla
  • musab kurdi 9 yıl önce Şikayet Et
    tuhaf olan ise el kaide siteleride pakistan talibanı ışide biat etmemiş deyip Işidi karalıyor. pakistan talibanının yaptığını savundular. Işid ise kendi twitter hesaplarından yanlış eylem olduğunu söyledi. Işid böyle operasyon yapmaz zaten. Işid tam tersi çocuklara medrese dersi veriyor. yani düşmanının çocuğunu aldığı zaman medrese eğitimi vererek bilinçlendiriyor.. Işid düşmanın kafasını kesiyor cariye alıyor ama çocukları öldürmez..
    Cevapla
  • darulbeyza 9 yıl önce Şikayet Et
    kendinden olmayanın kafazını kes diye hangi ayette var ya da hangi hadiste var bunların hiçbirisi gerçek islam değil islam cihattan önce merhamet dinidir.allah rasulü elbetteki en büyük mücahittir ancak o insanlığa rahmet olarak gönderilmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı