Hamas'tan Mısır'a çağrı

Hamas, ateşkesi gözeten taraf olarak Mısır'ın İsrail'i ateşkes maddelerine uymasını sağlaması gerektiğini söyledi.

Hamas'tan Mısır'a çağrı
Hamas'tan Mısır'a çağrı
GİRİŞ 21.12.2014 17:35 GÜNCELLEME 21.12.2014 17:35

İsrail'in dün gece Gazze'yi vurmasının ardından Hamas'tan, "Ateşkesi gözeten taraf olarak Mısır, İsrail'in ateşkes maddelerine bağlı kalmasını sağlamalıdır" açıklaması geldi.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye, İsrail cuma geceki hava saldırısıyla ateşkesi deldiğini söyledi. Gazze'deki Hamas yönetimin eski başbakanı olan Heniye, "Ateşkesi gözeten taraf olarak Mısır, İsrail'in ateşkes maddelerine bağlı kalmasını sağlamalıdır" dedi. 

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk da İsrail'le yapılan ateşkese uyduklarını vurgulayarak "İsrail'in bağlı kalmadığı ateşkes anlaşmasına Hamas riayet ediyor" dedi. İsrail'in Gazze'yi yeniden hedef almaması için tüm direniş gruplarının ellerinden geleni yaptığı ifade edilen yazılı açıklamada, İsrail'in tekrar eden ihlallerinin durdurulması gerektiği kaydedildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Topraklarımıza bir roketin dahi atılmasına izin vermeyeceğim. Bu nedenle, Hava Kuvvetleri, İsrail'e atılan rokete karşılık Hamas'ın tünelleri imar etmek için kullandığı çimento fabrikasını yerle bir etti. Herhangi bir gerginlikten Hamas sorumludur" dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu