IŞİD'den şeytanın bile aklına gelmeceyek hamle

Şengal’den çekilen IŞİD'in ilçe merkezine bombalar yerleştirdiği ve peşmergenin bu nedenle ilçe merkezine giremediği ortaya çıktı.

IŞİD'den şeytanın bile aklına gelmeceyek hamle
IŞİD'den şeytanın bile aklına gelmeceyek hamle
GİRİŞ 22.12.2014 02:56 GÜNCELLEME 22.12.2014 04:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Irak’ta, peşmerge güçleri önceki gün terör örgütü IŞİD’in kontrolündeki Musul’un Şengal (Sincar) ilçesini ele geçirdi. Peşmergenin bu operasyon sırasında önemli kayıp vermediği, 100’den fazla IŞİD'linin öldürüldüğü bildirildi.

Bazı Kürt gruplarıyla IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Peşmergeler, IŞİD’e ağır silahlarla saldırdı. Gelinen son durumu değerlendiren Erbil’de bulunan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf Selim, IŞİD’in çekildiği bölgelere tahrip gücü yüksek bombalar yerleştirdiğini söyledi:

''BOMBALAR YÜZÜNDEN İLÇE MERKEZİNE GİRİLEMİYOR''

''Şengal’in yüzde 70’i şu anda peşmergenin kontrolü altında. Koalisyonun havadan gerçekleştirdiği saldırılar bu başarıda oldukça etkili oldu. Şu anda en büyük problem IŞİD’in çekildiği bölgelerin birçok noktasına bombalar yerleştirmesi. Peşmerge bu nedenle ilçe merkezine giremiyor. Bunun dışında, çekilen IŞİD militanları uzak noktalardan keskin nişancı atışlarına da devam ediyor. Sincar Dağı ise şu anda peşmergenin denetimi altında.''

KOBANİ'DE ÇATIŞMA AZALDI

Diğer yandan, Kobani’de süren çatışmalar 3 ayı geride bıraktı. İlçenin şu anda yüzde 50’sinin PYD’nin yüzde 50’sinin de IŞİD’in elinde olduğu ifade edildi. Son günlerde şiddeti azalan çatışmaların ardından da Türkiye’ye gelen bazı Kobanililerin geri döndüğü öğrenildi.

PEŞMERGE ROKETLE SALDIRDI

Peşmergeler  Şengal merkezine ilerlemeye çalışırken, IŞİD militanlarına karşı ağır silahlar kullandı. Kobani’deki çatışmaların da giderek azaldığı belirtiliyor.

YORUMLAR 4
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    askerliğini yapmamış bir vatandaş bile biliyorki bazı örgütler bir yeri terk etmeden önce bubi tuzakları kurmadan terk etmezler bu haber gülmek şakılır
    Cevapla
  • can 9 yıl önce Şikayet Et
    abd yardımıyla ingiliz yardımıyla sn de bir uçakların bombardımanıyla pyd pkk her gün propagand ayapıyor bu kadar çete öldürdük :)) hayatları yalan uçaklardamı sizin :))
    Cevapla
  • usamebinzeyd 9 yıl önce Şikayet Et
    zafer inanan ların biiznillah
    Cevapla
  • musab kurdi 9 yıl önce Şikayet Et
    şengal dağı eskiden de pkk daydı. yani Işid de değildi. peşmerge yezidileri dağdan boşaltmaya çalışıyor pkk izin vermiyor pkk yezidiler üzerinden prim yapmaya çalışıyor. pkk peşmergeyi peşinden sürükledi ağır kayıplar verdiler. amerikan uçakları bombardıman yapmasa ışid azıcık mücahidiyle peşmergeyide pkkyıda 10 bin ordusunu temizler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'