IŞİD diğerlerini infaz etti ona izin verdi

IŞİD’in Suriye ve Irak’ta elinde tuttuğu bölgelere giriş izni verdiği ilk Batılı gazeteci 10 günlük araştırmasının ardından ülkesine döndü

IŞİD diğerlerini infaz etti ona izin verdi
IŞİD diğerlerini infaz etti ona izin verdi
GİRİŞ 22.12.2014 12:23 GÜNCELLEME 22.12.2014 13:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

IŞİD ilk kez Batılı bir gazetecinin haber yapmasına izin verdi. Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer Türkiye üzerinden Musul’a gitti ve aylar süren pazarlıkların ardından IŞİD tarafından kabul edilerek militanlarla 10 gün geçirdi.

Suriye ve Irak’ta bulunma imkanı elde eden gazeteci IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin ilk ve tek konuşmasını yaptığı camiyi de gezme fırsatı bulmuş.

IŞİD’le geçirdiği günlerin bir özetini yayınlamayı planlayan Todenhöfer Alman basını ile CNN'e konuştu ve ilk izlenimlerini aktardı. 

Ağustos ayında kafası kesilerek infaz edilen James Foley’in Bingazi’de kaldığı otelde konakladığını anlatan Todenhöfer sonunun ABD’li gazeteciyle aynı olmasından endişe ettiğini aktarıyor. Haber sitesi “Der Tz”ye verdiği röportajda, IŞİD’le yaptığı pazarlıklar süresince öldürülen gazetecilerle aynı kaderi paylaşmamak için uğraştığını sözlerine ekliyor.

“Her gün yüzlerce yabancı savaşçı gönüllü olarak IŞİD saflarına katılıyor. Bunu anlamakta oldukça zorlandım” diyor 74 yaşındaki gazeteci.

Geçtiğimiz hafta ülkesine dönen Todenhöfer RTL kanalına da konuştu ve IŞİD’in kendisini işlevini yerine getiren bir devlet haline getirmek için çok uğraştığını ifade etti. IŞİD’in “sosyal yardım hizmeti ve okul sistemi” bulunduğunu anlatan gazeteci örgütün kız çocuklarına eğitim sağlamak için planları olmasına şaşırdığını anlattı.

Gazeteci IŞİD militanlarının, "Tüm dünyayı ele geçirme ve Kuran'ın yorumuna inanmayanların öldürüleceği" fikrini sürekli olarak tekrar ettiklerini belirtiyor.

Todenhöfer bölgede kaldığı süre boyunca militanlar arasında rahatça dolaşma imkanı bulmuş. Gazeteci Facebook sayfasında paylaştığı bir fotoğrafta yanındaki militanların elinde Alman markası makineli tüfeklerin bulunduğunu belirtiyor.

Todenhöfer hava saldırılarıyla IŞİD’in bitirilemeyeceğini anlatırken, “Havadan bırakılan ve sivilleri vuran her bombayla teröristlerin sayısı artıyor” diyor. 

Daha önce Filistin asıllı Vice News muhabiri Medyan Dairieh, IŞİD kontrolündeki Rakka'da militanlarla birlikte geçirdiği üç haftayı, belgesel haline getirmişti.

YORUMLAR 5
  • bera 9 yıl önce Şikayet Et
    cihat mı bu zalımler kend,ilerini müslüman mı zannediyor rasulun sancagını sallayıp müslümanı katleden müslüman olamaz ..ıŞID ALLAHın dinini Allah ile aldatıyor ..tabi serbest bırakır ıŞIDIN EN BUYUK destekçisi almanya ...kolaysa israilde cihat yapsın !
    Cevapla
  • Kayhan ALTAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları Müslüman bile değil,batılı adam öldürme ve silah kullanma konusunda sapık Hristiyanlar bile var.. Elbette günde 250-400 $ yevmiyeleri CIA ve MI6 tarafından karşılanan bu serserilerin bölgede karışıklık yaratarak Türkiye'nin önünü kesmeye hizmet ettikleri aşikar..
    Cevapla
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    iftira atma adam ol,hiçkimse canını parayla ceng ettirmez,oradakilerin hepsi cihad ruhuyla Allah için savaşıyor,ama öle ama böyle,yok cia yok mı6 madem öyle kobaniyi almaya ramak kalmışken cia neden uçaklarla müdahale edip savaşın seyrini değiştirdi,işiniz gücünüz batının iftiralarına inanıp o ağızla konuşmak...
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman halklar hilafeti istiyor! şeriat istiyor ALLAHIN indiriği kanuları istiyor. Kula yapımı kanularıdan bıktık! acıkınca yenen kanularından tiksindik..Layik dmeokratik yönetciler le islam gelmez!Muhammed as. devletini kılıçla kurdu.. abbasiler evmeviler osmanlılar hepsi kılıçla iktira geldi..
    Cevapla
  • Ehli Sünnet 9 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Muhammed (sav) devletini kılıçla kurdu. Ama düşmanlarının bile güvenini kazanarak. O (sav) hep sevdirdi, nefret ettirmedi.. Müjdeledi.. Sevgiyle etrafına adam topladı. Ve sadece kafirlerle mücadele etti.. Fitneci yahudilerin başını kestirdi.. Bununla müslümanlara güven, kafirlere korku verdi. Işid ise müslümana korku, fitneci yahudilere güven verdi. Yahudilerin en büyük düşmanı Hamas'ı tehdit edip, İsrail'e karışmama teminatı verdi. Uyan kardeşim! Allah (cc) aşkına uyan.. Müslümanım diyenin (isterse münafık olsun.çünkü kalblerde olanı yalnız Allah (cc) bilir) kanı müslümana haramdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor