IŞİD Ürdünlü pilotu diri diri yakmakla tehdit etti

IŞİD taraftarları, Rakka kentinde esir düşen Ürdünlü pilotun başının kesilmesi yerine diri diri yakılmasını istiyor.

IŞİD Ürdünlü pilotu diri diri yakmakla tehdit etti
IŞİD Ürdünlü pilotu diri diri yakmakla tehdit etti
GİRİŞ 26.12.2014 09:16 GÜNCELLEME 26.12.2014 10:56
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, önceki gün Suriye'nin Rakka kenti üzerinde düşürüldüğü öne sürülen Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçağının pilotu Üsteğmen Muat Safi el Kasiyeşbi'ye ne yapacaklarını tartışıyor.
 
 IŞİD taraftarları, 26 yaşındaki esir pilotun, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarına katıldığı için başının kesilmesinden çok daha ağır bir cezaya çarptırılması gerektiğini öne sürerek, militanlara genç pilotu diri diri yakmaları çağrısında bulunuyor. El Kasiyeşbi için önerilen ikinci infaz şekli ise, operasyonun başlamasından bu yana katıldığı 15 hava saldırısına karşılık ayağından kafasına kadar 15 kez vurulması.

'FİDYE GELMEZSE'

Kimi IŞİD taraftarları ise, Ürdün yönetiminin El Kasiyeşbi'nin gerçekleştirdiği 15 saldırıya karşılık 15 milyon dolar fidye ödemesini,  hapishanelerinde tutulan tüm IŞİD üyelerini ve destekçilerini serbest bırakmasını ve IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyondan derhal ayrılmasını istiyor. Ürdün'ün talepleri karşılamaması halinde El Kasiyeşbi'nin en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtiliyor.

IŞİD yanlısı sitelerde çıkan haberlerde, halkın 'Hepimiz Muat'ı boğazlamak istiyoruz' kampanyasına destek verdiği iddia edilirken, koalisyon saldırılarında eşlerini ve çocuklarını kaybeden annelerin Ürdünlü pilotun yakılmasından yana oldukları kaydedildi.

PİLOTUN AĞABEYİ YALVARDI

El Kasiyeşbi'nin ağabeyi Cavit, IŞİD militanlarından kardeşinin canını bağışlamalarını istedi. Ağabey El Kasiyeşbi, yerel medyaya verdiği demeçte, "Kardeşim yanında Kuran-ı Kerim olmaksızın uçmazdı. Her gün namazını kılan mümin bir kişidir. O sadece ordunun ona verdiği ve reddedemeyeceği emirleri yerine getiriyordu. Size yalvarıyorum, lütfen onu serbest bırakın" diye konuştu. Muhalefetteki Müslüman Kardeşler hareketi de, IŞİD'in en kısa zamanda esir pilotu serbest bırakmasını ümit ettiklerini açıkladı.

YORUMLAR 15
  • fail 9 yıl önce Şikayet Et
    Islamin adini kirlettiler insanlari islamdan uzaklastirdilar
    Cevapla
  • Kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin muslumanlikla yakindan yada uzaktan bir alakasi yok,Hic Musluman insan kardeslerini oldururmu,neden dunyada sadece musluman yada soyle diyeyim petrol ulkelerinde savas var yada israilin almak istedigi yerlerde savas var,yada kiritik bolge olarak musluman ulkelerde savas var,yada israil,usa icin ilerde sorun olacak musluman ulkelerde savas var,Isid denen it Gokten bu kadar guc ile nasil bir den bire var oldu.Hic musluman kafa kesermi Hic musluman kadinlarin kizlarin irzina gecermi,hic musluman baskasinin malina goz dikermi.Yazik sozde musluman bunlar,Yahudi tohumlari.
    Cevapla
  • Yörük KURT 9 yıl önce Şikayet Et
    At izi it izine karışmış; Dünya allak-bullak ; bunu ancak bir İlahi rüzgâr temizler (Amin).Müslüman uyanık olmalı..
    Cevapla
  • Talhataha 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey müslümanlara laf söylüyen mürciye tayfası sadece dilinde müslüman oldugunu iddia edenler dilediğiniz gibi konusun nasıl olsa bir gün öleçeğiz SECDE SURESİ 12.AYET Suçlu günahkarları, Rableri huzurunda başları öne eğilmiş olarak: "Rabbimiz, gördük ve işittik; şimdi bizi (bir kere daha dünyaya) geri çevir, salih bir amelde bulunalım, artık biz gerçekten kesin bilgiyle inananlarız" (diye yalvaracakları zamanı) bir görsen
    Cevapla
  • serkan 9 yıl önce Şikayet Et
    ibnüş-şeytandır bunlar vallahi.. tiksiniyorum bunların ,yüzüne bakamıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!