Ülkenin en büyük petrol limanına roket saldırısı

Libya'da radikal militanlar ülkenin en büyük petrol ihraç limanına sürat teknelerinden roket saldırısı düzenledi.

Ülkenin en büyük petrol limanına roket saldırısı
Ülkenin en büyük petrol limanına roket saldırısı
GİRİŞ 26.12.2014 17:49 GÜNCELLEME 26.12.2014 17:49

Libya'da radikal militanlar ülkenin en büyük petrol ihraç limanına sürat teknelerinden roket saldırısı düzenledi. Ülkede dünden bu yana önemli petrol tesislerine düzenlenen saldırılarda 20'den fazla askerin öldüğü bildiriliyor.

Libyalı yetkililer, Libya Şafak Hareketi mensuplarının gece El Sidra Limanı'na yaklaşarak roket attıklarını, bir petrol tankının saldırıda alev aldığını bildirdi. Grubun amacının Libya'nın en büyük petrol ihraç limanını ele geçirmek olduğu söylenirken, Şafak Hareketi saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

Libya'da bölgenin yönetiminden sorumlu yetkililerden Ali El Hessi, "Sürat teknelerinden Ras Lanuf ve El Sidra terminallerine birçok roket atıldı ve bunlardan biri El Sidra Limanı'nın güneyindeki tanklardan birine isabet etti. Limanda yangın çıktı" dedi. Yetkililer Libya askerlerinin botlardan üçünü vurduğunu, çatışmaların sonunda da militanların geri çekildiğini söyledi.

Associated Press (AP) haber ajansı, saldırı sırasında tesisin çalışmadığını, limanın çatışmalar nedeni ile haftalar öncesinden kapatıldığını bildirdi.

El Sidre Limanı'nın batısındaki Sirte şehrinde de bir petrol rafinerisine roket saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 19 askerin öldüğü söyleniyor.

Şafak Hareketi ağustos ayında Libya'nın başkenti Trablus'u ele geçirmişti. Libya'da o dönemden bu yana iki ayrı yönetim ve parlamento var. Biri Libya Şafak Hareketi'nin de bağlı olduğu Trablus merkezli olan hükümet. Diğeri ise Tobruk kentini merkez alan ve uluslararası alanda da tanınan hükümet. Bu iki saldırıda ölen askerlerin ise Tobruk merkezli yönetime bağlı oldukları bildirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır