'İsrail 2 büyük tehlike ile karşı karşıya'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Filistinliler, güvenliğimizi tehlikeye sokacak bir kararı BM'nin önüne getirmeye çalışıyor.'' dedi.

'İsrail 2 büyük tehlike ile karşı karşıya'
'İsrail 2 büyük tehlike ile karşı karşıya'
GİRİŞ 28.12.2014 01:12 GÜNCELLEME 28.12.2014 01:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Netanyahu, ABD'li Senatör Lindsey Graham ile yaptığı görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail'in iki büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirterek, bunlardan birincisinin Filistin tarafı olduğunu söyledi.

''BUNU KABUL EDECEK DEĞİLİZ''

"Filistin'in İsrail barış müzakereleri heyet başkanı Saib Erekat, İsrail'i IŞİD'le karşılaştırmıştı. Aynı Filistin Otoritesi,İsrail'e karşı Hamas ile işbirliği yapıyor" diyen Netanyahu, "Öte yandan, Filistinliler, güvenliğimizi tehlikeye sokacak bir kararı BM'nin önüne getirmeye çalışıyor. Sizi temin ederim ki, böylesi bir dayatmayı kabul edecek değiliz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, kendilerine yönelik ikinci tehlikenin İran olduğunu belirterek, "Önümüzde duran en önemli ödev, İran gibi tehlikeli bir rejimin nükleer silahlara sahip olmasını engellemek. Bunun için ihtiyacımız olan şey ise yaptırımları arttırmak. Bence, bu dünya barışı için önemli bir nokta" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    şakir can gün gçetikçe iranın israile düşman olduğu daha da anlaşılıyor.yani yanıldığınız ortaya çıkıyor ve bu durum zorunuza gidiyor.zorunuza gitmesine gerek yoktur.çünkü insan bazen siyasette yanılabilir.
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ki insan bazen siyasette yanılabilir, senin bu konuda yanıldığın gibi. İran tarih boyunca hep müslümanlara karşı savaşmış. Aç kitabı da oku.
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    israil en çok korktuğu ülke irandır.çünkü ahir zamanda en büyük saldırı irandan gelecektir.
    Cevapla
  • Şakir CAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Ordan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?