"BMGK'ya sunulan tasarı kabul edilemez"

Hamas, İsrail işgalinin sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısının geri çekilmesini istedi.

"BMGK'ya sunulan tasarı kabul edilemez"
"BMGK'ya sunulan tasarı kabul edilemez"
GİRİŞ 28.12.2014 22:10 GÜNCELLEME 28.12.2014 22:10

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısı kabul edilemez. Filistin sorununu tasfiye etmeyi hedefleyen ve halkımızın vazgeçilemez haklarından ciddi tavizler veren söz konusu karar tasarısının geri çekilmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısının, " Filistin Kurtuluş Cephesi'nden bir grubun içtihadından ibaret olduğu, halkın görüşü olmadığı" savunulan açıklamada, "Karar tasarısında Kudüs kentininİsrail ile Filistin devletlerinin ortak başkenti olduğu gibi başlıca kabul edilemeyen bazı maddeler bulunuyor. Kudüs ancak Filistin'in başkentidir ve bölünemez" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Karar tasarısı, Filistin halkının ilerleyen dönemde herhangi bir hak talebini sınırlandırıyor. Çünkü bu tasarı işgalciye uzun yıllardan beri hayal ettiği meşruiyeti verirken, Filistinlilerin haklarını sınırlandıracak yeni siyasi bir referans oluşturacaktır."

" Filistin meselesinin yıpratılmaması ve BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısı projesine siyasi bir kılıf uydurulmaması için" Arap Birliği'ne çağrı yapılan açıklamada, "Bileşmiş Milletlerin görevi, hakları kabul etmek değil, iade etmektir. Daha önce Güvenlik Konseyi'ndeFilistin lehine alınan kararların çoğu raflarda saklı kaldı" denildi.

Ürdün, Arap ülkelerinin koordinasyonunda hazırlanan ve 2017 sonuna kadar Filistin topraklarındaki İsrailişgalinin sona erdirilmesini öngören "Filistin karar tasarısını" 18 Aralık'ta BM Güvenlik Konseyi'ne sunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!