Libya'da süreli ateşkes kararı

Libya'nın kuzeyindeki Sidra limanında başlayan çatışmaların dördüncü gününde 'süreli ateşkes' kararı alındı.

Libya'da süreli ateşkes kararı
Libya'da süreli ateşkes kararı
GİRİŞ 29.12.2014 12:23 GÜNCELLEME 29.12.2014 12:23

Libya'nın kuzeyindeki Sidra limanında dört gün önce bir petrol tankına roket isabet etmesi sonucu başlayan ve diğer tanklara sıçrayan yangının söndürülmesi için taraflar "süreli ateşkes" kararı aldı.

Emekli General Halife Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Ali Hassi, dört gündür devam eden yangının, yedi tankı etkisi altına aldığını vurgulayarak, "Bölgedeki yangın kontrol altına alınana kadar taraflar arasında kabul gören süreli ateşkes bu sabah başladı" ifadelerini kullandı.

Sidra Limanı'na herhangi bir yabancı birliğin gelmediğini ifade eden Hassi, "Liman yetkilileri gözetiminde çalışan gönüllüler, iki tanktaki yangını kontrol altına aldı. Ancak 5 tankta yangın devam ediyor. Uluslararası yardımlar ulaşıncaya kadar liman yetkilileri, gönüllülerin desteğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında yangının ulaşmadığı iki tanktaki petrolü boşaltabildi" dedi.

Trablus'taki Milli Genel Kongre'ye bağlı Eş Şuruk Operasyonu Sözcüsü İsmail Şükri de "süreli" ateşkesin taraflar arasında kabul edildiğini doğruladı.

"Tobruk Hükümeti" İçişleri Bakanı Amr  Sanki, ABD, Almanya ve İtalya'dan yalgının kontrol altına alınması için acil yardım çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!