Suriyeli muhalifler Moskova için toplandı

Suriyeli muhalifler, Rusya’nın bu ay sonunda gerçekleştirmeyi planladığı Esed yönetimi ile görüşmeyi ele almak için toplandı.

Suriyeli muhalifler Moskova için toplandı
Suriyeli muhalifler Moskova için toplandı
GİRİŞ 03.01.2015 11:57 GÜNCELLEME 03.01.2015 11:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) bugün İstanbul’da konuyu görüşmek amacıyla toplandı. 

SMDK Hukuk Komisyonu Başkanı Heysem Malih, müzakerelerde Moskova’ya gidilmemesi teklifini sunacağını belirterek, “Muhalifler ile Esed yönetimi arasında müzakere amacıyla 29 Ocak'ta Moskova’da gerçekleştirilmesi planlanan görüşmelere katılmama teklifinde bulunacağım. Çünkü, böyle bir girişimin sonuç getirmeyeceğini biliyorum. Bu yüzden bugünkü görüşmelerde Moskova’ya gidilmemesi kararı çıkacağını umuyorum.” dedi.

Rusya’nın Esed rejiminin cinayetlerine ortak olduğunu söyleyen Malih,”Rusya dört yıl boyunca Esed’in halka yönelik katliamlarında her türlü silahı tedarik etti. Devrimin patlak vermesinden bu yana, yüz binlerce insan yaşamını yitirdi. Bunun yanı sıra içerde ve dışarıda milyonlarca insan mülteci durumuna düştü. “ şeklinde konuştu.

“Rusya’nın rolüne güvenmemiz mümkün değil” diyen Malih,”Bu şartlar altında müzakerelerde Rusya’nın pozisyonuna nasıl güveneceğiz? Katile destek veren ve onun yanında duranın yanına mı gidelim?” sorularını yöneltti. 

YORUMLAR 1
  • Ahsen 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne guzel be. Mucahidler savaşsin siz ise otellerde kendinize makam belirleyin. Ayni bosna savasinda oldugu gibiSavas sonunda mucahidleri kovar biriniz basbakan digerleriniz bakan olur olursunuz. Bu sefer size bir pay cikmicak insaAllah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü