"Kobani’nin yüzde sekseni Kürtlerin elinde"

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Kobani'de IŞİD'le savaşan Kürt güçlerinin ilerlediklerini kentin yüzde 80’ininde etkin olduklarını açıkladı.

"Kobani’nin yüzde sekseni Kürtlerin elinde"
"Kobani’nin yüzde sekseni Kürtlerin elinde"
GİRİŞ 06.01.2015 11:07 GÜNCELLEME 06.01.2015 11:07

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'le savaşan Kürt güçlerin kentin yüzde 80'ini ele geçirdiğini duyurdu.

PYD’nin ilan ettiği Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlularından İdris Nahsan, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada, Gözlemevi'nin açıklamasını doğruladı. Nahsan, YPG ve peşmergeden oluşan Kürt güçlerinin Kobani’nin doğusundaki Mıştenur Tepesi, Kani Arap (Kani Kurdo) Mahallesi, Mıktela bölgesi ve 48. Cadde'nin büyük bir oranda IŞİD’den geri alındığını, Kobani’deki kontrolün ise yüzde 80 oranında Kürtlere geçtiğini söyledi.

Nahsan, uluslararası koalisyon güçlerinin son birkaç günde IŞİD’e karşı bombardımanlarını yoğunlaştırdığını ve IŞİD’in Kobani’den tamamen çıkarılmasının an meselesi olduğunu ifade etti.

Kobani’nin batısında çatışmaların olmadığını söyleyen Nahsan, çatışmaların kenttin doğu ve güneydoğusunda olduğunu dile getirerek, ‘’İlerleyişimiz devam ediyor’’ ifadesini kullandı.

‘Peşmerge görev değişimi yapacak’

Kobani’de bulunan peşmerge komutanlarından Şerwan Spindareyi, Rudaw’a  yaptığı açıklamada, YPG’nin peşmergenin desteğiyle kentteki Mıştenur Mahallesi’ni IŞİD'den geri aldığını belirtti.

Mıştenur Mahallesi'nin, Mıştenur Tepesi’ne yakın olduğu için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Spindareyi, “Mıştenur Tepesi’nin alınması Kobani’nin kurtarıldığı anlamına gelir.” dedi.

Peşmerge komutanı Spindareyi, önümüzdeki günlerde yeni bir peşmerge birliğinin Kobani’ye geleceğini ve görev değişiminin yapılacağını söyledi

YPG basın merkezinin internet sitesinde yer alan habere göre, IŞİD 4 Ocak’tan  bu yana Kobani merkezine 50 havan topu ve 10 katyuşa roketi fırlattı, bu sabah saatlerinde ise 57’lik toplarla kente saldırı düzenledi. Saldırılarda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar