Esed gizlice nükleer santral kuruyor

Alman Der Spiegel'e göre Esed yönetimi Suriye'nin Lübnan sınırında yeraltına bir nükleer tesis inşa ediyor.

Esed gizlice nükleer santral kuruyor
Esed gizlice nükleer santral kuruyor
GİRİŞ 10.01.2015 15:38 GÜNCELLEME 11.01.2015 08:41
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Almanya'nın en ünlü dergilerinden Der Spiegel'de yer alan habere göre Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, tüm dünyadan habersiz nükleer tesis inşa ediyor.

2011 yılında başlayan isyandan beri 150 binden fazla insanı katleden Esed yönetimi kana doymadı. 2013 yılının Ağustos ayında Şam'ın Doğu Guta kentine kimyasal saldırı düzenleyen ve 600'ü kadın ve çocuk olmak üzere 1300 kişiyi uykusunda katleden Esed yönetimi, daha fazla nükleer silah üretmek için gizli bir tesis kuruyor.

Humus kenti yakınlarında inşa edildiği belirtilen nükleer santralin uydu görüntüleri ve gizli belgeleri dergi tarafından yayınlandı. Şok etkisi oluşturan haberde tesisin Lübnan sınırındaki Kusayr kasabasındaki bir tepeye kurulduğu belirtiliyor. Tesise elektrik ve su ulaşımı çoktan sağlanmış durumda. Söz konusu tesis Lübnan'a sadece 2 kilometre uzakta bulunuyor.

KUZEY KORE VE İRAN DESTEKLİ

Tesisin inşasını takip eden uzmanlar bunun 'Zemzem' kod adlı projenin bir parçası olduğunu belirtiyor. İşin can alıcı bölümü ise bu projeye Kuzey Kore ve İran da dahil. 

Haberde, İsrail tarafından 2007 yılında bombalanan Kibar Nükleer Kompleksi’nden kalan 8 bin kadar nükleer yakıt çubuğunun da yeni merkeze taşınmış olabileceği kaydedildi.

Kod adı Zemzem

GÜVENLİĞİNİ HİZBULLAH SAĞLIYOR

Der Spiegel, yine görüşlerini aldığını belirttiği batılı uzmanlara dayanarak, Suriye rejiminin olası atom bombası projesinde İranlı ve Kuzey Koreli uzmanların da yer almış olabileceğini yazdı. Dergiye göre, Suriye’nin atom bombası ürettiği merkezin güvenliğini ise Hizbullah örgütü üstlenmiş durumda.

 

 

YORUMLAR 19
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    ABTI ARTIK BU YALANLARI BIRAKMALI ! ! ! ve bu tür bahanelerle ülkeleri işgal planlarını sona erdirmeli ! ! ! kesinlikle böyle birşey olmadıgını düşünüyorum ıraktada kımyasal silahlar vardır ama sonra hepsinin yalan oldugu ortaya çıktı ! ! ! ! ! batı artık bu oyunlara son vermeli ! ! ! ! ! ! !
    Cevapla
  • alsancak1543 9 yıl önce Şikayet Et
    amerika ve israilin haberi ve izni olmadan ne iran ne suriye nükleer bir şey yapamaz. yaptığında da malzemeleri abd ve israil satar, karşılıklı anlaşarak yaparlar. Ama abd ve israil olsun hep nükleere karşıdır
    Cevapla
  • polat 9 yıl önce Şikayet Et
    bir de ülkemizde bu melun-ı laine destek olanlar var özellikle de hatay bölgesindeki malum kesimler.bunlar koynumuzda beslenen yılanlardır türkiye vatandaşlığını haketmiyorlar.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Biraz alçaktan atın, İran'ın nükleer santral kurmasından korkan İsrail bunu göremedi mi. Alman basını yeni mi öğrendi yoksa biliyordu da saklı mı tutuyordu...
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizde inandınız mı...
    Cevapla
  • Uzun Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekler acıdır. İsteeer inanın isteeer inanmayınnn!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?