Libya için son şans olabilir

Libya’da Halife Hafter’e bağlı silahlı gruplar ile Bingazi merkezli Ulusal Devrim Konseyi’ne bağlı gruplar arasındaki müzakareler son şans.

Libya için son şans olabilir
Libya için son şans olabilir
GİRİŞ 14.01.2015 12:53 GÜNCELLEME 14.01.2015 12:53

Birleşmiş Milletler, Libya’da emekli general Halife Hafter’e bağlı silahlı gruplar ile Bingazi merkezli Ulusal Devrim Konseyi’ne bağlı gruplar arasındaki çatışmalara son vermeyi amaçlayan müzakerelerin Cenevre’de Çarşamba günü başlayacağını duyurdu.

Libya'da çatışan tarafların, ülkedeki iç savaşı sonlandırmak amacıyla gerçekleştireceği diyalog görüşmeleri Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde başlayacak.
BM'den yapılan yazılı açıklamada, görüşmelerin BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) ve BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon’un gözetiminde başlayacağı ifade edildi.

Müzakereler öncesinde Leon, BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyecek.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Sorumlusu Federica Mogherini, “Bu müzakereler Libya’da iç savaşı çözmek için bir fırsat, bu fırsat kaybedilmemeli” dedi.

Tüm Libyalı grupları müzakerelerin başarıya ulaşması için çaba göstermeye çağıran Mogherini, “Libyalıların bu son olabilecek şansı değerlendirmesi lazım, çünkü böyle fırsatlar ileride tekrar ortaya çıkmayabilir" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular