Dünya Müslüman Alimler Birliğinden çağrı

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden, Charlie Hebdo dergisinde yer alan karikatürleri dünya genelinde protesto etme çağrısı yapıldı.

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden çağrı
Dünya Müslüman Alimler Birliğinden çağrı
GİRİŞ 15.01.2015 22:27 GÜNCELLEME 15.01.2015 22:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, "İslam ümmetini, Hz. Muhammed ve diğer peygamberlere veya semavi dinlere olan hakaretler karşısında dünya kamuoyunun tepkisini tescilleyecek yasal barışçıl gösteriler düzenlemeye çağırıyoruz" denildi.

İslam ülkeleri hükümetlerinden, peygamberlere veya semavi dinlere hakareti suç sayacak bir yasanın Birleşmiş Milletler'den çıkarılması girişiminde bulunmaları talep edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünya Müslüman Alimler Birliği, imam ve hatipleri, her türlü aşırılıktan sakınarak insanları doğru yola yöneltmelerine davet ediyor. İfade özgürlüğü adı altında fitne yaymanın, akıllı bir kimse tarafından kabul edilmesi mümkün değildir. İslam, Kur-an'ı Kerim ve Peygambere yapılan hakaretlerin devam etmesi korkunç sonuçlara sebep olabilir, çünkü bunlar şiddeti doğurur. Doğrunun yanında yer alarak hakaret içerikli karikatürlere tepki veren ve özgürlükçüleri vicdanlı olmaya çağıranlara teşekkür ederiz."

Karikatür dergisi Charli Hebdo'nun Paris'teki ofisine, 7 Ocak'ta düzenlenen silahlı saldırı ve sonrasında yapılan operasyonlarda 17 kişi yaşamını yitirmişti. Dergi, saldırılardan sonra basılan dünkü ilk sayısında Hz. Muhammed'i tasvir ettiği iddia edilen karikatürler yayımlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • erkan 9 yıl önce Şikayet Et
    işte bu kardeşim konuşun artık yav
    Cevapla
  • nesil 9 yıl önce Şikayet Et
    ne adar çok alimimiz var... işte bunların sayesinde dünyaya hükmediyoruz, bunların sayesinde bilimde bu kadar ilerdeyiz, ve bunların sayesinde bu kadar...
    Cevapla
  • turunc 9 yıl önce Şikayet Et
    irak isgal edilirken hangi carsafin altina saklandiniz?
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Önce başınızdaki kukla ,hain, zalim krallardan kurtulun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!