''Elizabeth Hz.Muhammed'in soyundan geliyor''

Mısır eski müftüsü Ali Cuma yaptığı bir açıklamada Kralice Elizabeth'in Hz.Muhammed'in (sav) soyundan geldiğini iddia etti.

''Elizabeth Hz.Muhammed'in soyundan geliyor''
''Elizabeth Hz.Muhammed'in soyundan geliyor''
GİRİŞ 19.01.2015 17:45 GÜNCELLEME 20.01.2015 09:38
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Arap medyası şu sıralar Mısır eski Müftüsü Ali Cuma'nın bu sözlerini konuşuyor. Bir televizyon kanalına konuk olan eski müftü İngiltere Kraliçesi Elizabeth ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Cuma, Elizabeth'in Hz.Muhammed(sav)'in soyundan geldiğini iddia etti.

Tarihte Avrupa'da yaşayan Müslümanların radikal görüşlü Hristiyanlar tarafından ağır baskıya uğradığını hatırlatan Cuma, ''O zamanlar Avrupa'daki Müslümanlar dinlerini yaşamakta büyük zorluklar çekiyordu. Bazıları baskılara dayanamayıp dinlerini değiştirmek zorunda kalıyordu. Zamanın birinde Haşim soyundan olan biri görevliler tarafından yakalandı. Yapılan baskıların ardından da o kişi Kraliçe'nin dedesi olduğunu kabul etti.'' dedi.

علي جمعة: ملكة بريطانيا من آل بيت النبي جدها أرغم على التنصر.. مغردون يردون: الطموا يا مسلمين

''PEYGAMBER SOYUNDAN GELİYOR''

Kraliçe'nin dedesinin Peygamberimizin de soyu olan Haşim soyundan geldiğini söyleyen eski müftü, sözlerine ''Kraliçe neden Müslüman olmadı? Çünkü dedesi tıpkı İspanya'daki Müslümanlar gibi baskı ve sıkıntıdan İslam'ı bırakmak zorunda kaldı'' şeklinde devam etti.

Daha önce darbeyle başa gelen Abdulfettah es-Sisi'ye desteğini ilan eden Cuma'nın bu sözleri ülkede geniş yankı uyandırdı. Özellikle sosyal medyada eski müftüye tepki yağdı. Bazı dini liderler 'Kraliçe nasıl olur da Peygamber soyundan gelebilir? Bu nasıl bir saçmalık' şeklinde yorumlarda bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • numan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende nuh as soyundan geliyorum vallahi billahi tallahi
    Cevapla
  • memo 9 yıl önce Şikayet Et
    ayıp lan sakalından utan ne deyim allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • celadet 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar tasalanmayın hepimiz aynı soydanız
    Cevapla
  • öncü 9 yıl önce Şikayet Et
    velevki peygamber soyundan gelse ne olur anlamiyorum islam geldi soy sop meselesini kaldirdi cahiliyeye döndük yine peygamber s.a.v demiyormu ey kizim Fatima baban peygamber diye sakin güvenme hep müslümanlari nasil kandiririz nasil iyi gösteririz obamada müslümandi ne oldu oluk oluk kan akitiyor
    Cevapla
  • müftüye bakarım adam mı diye 9 yıl önce Şikayet Et
    Sisinin müftüsünden başka ne beklenirki kendine uygun açıklama yapmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?