Husiler, meclisi ve bakanların evlerini kuşattı

Yemen'deki silahlı Husilerin, meclis binası, bazı bakanlar ile Milli Güvenlik Birimi Başkanının evlerini kuşattıkları bildirildi.

Husiler, meclisi ve bakanların evlerini kuşattı
Husiler, meclisi ve bakanların evlerini kuşattı
GİRİŞ 23.01.2015 05:50 GÜNCELLEME 23.01.2015 05:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, silahlı Husiler, Savunma Bakanı Mahmud es-Sabihi, Yerel Yönetim Bakanı Abdurrakib Feth, Milli Güvenlik Birimi Başkanı Tuğgeneral Ali el-Ahmedi ve bazı güvenlik yetkililerinin evlerini kuşatma altına aldı.

Görgü tanıkları, Husilerin, özellikle Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile Başbakan Halid Mahfuz Bahhah'ın memleketleri olan güney illerinin önemli şahsiyetlerini hedef aldıklarını aktardı.

Yerel Yönetim Bakanı Feth, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı yazılı açıklamada, evinin kuşatma altında olduğunu doğruladı.

Husilerin, Sana'daki meclis binasının etrafını da sardıkları bildirildi.

İSTİFALAR ASKIDA

Yemen'deki silahlı Husiler, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümetin istifasının askıda olduğunu iddia etti.

Husilerden yapılan yazılı açıklamada, "Var olduğu farz edilen hükümetin başbakanı Bahhah'ın istifası askıdadır, çünkü Cumhurbaşkanı Hadi hükümetin istifasını kabul etmeden kendi istifasını meclise sundu" ifadesi kullanıldı.

Anayasanın 115. maddesinin, cumhurbaşkanının istifasının kabulü için millet meclisinde oylama yapılmasına ve salt çoğunluğun istifayı kabul etmesine hükmettiği belirtilen açıklamada, şimdiye kadar mecliste oylama yapılmadığı için cumhurbaşkanının istifasının da askıda olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Hadi, dün hükümetin istifasından kısa süre sonra istifasını Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai'ye sunmuştu. Rai ise Cumhurbaşkanı Hadi'nin istifasını reddederek, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Kara Kaplan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Müslümanlar barış demokrası pişindeyken... iyi tokat yeyecekleri belliydi zaten... Bugün Yemen yarın Mekke
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Yemende, Suriyede, Irakta, İranda, nerde ŞİA orada Londra,Telaviv,Tahran şeytan üçgeni !
    Cevapla
  • sebahattin 9 yıl önce Şikayet Et
    yemende yıkılan düzenden ne çıkarınız vardı da gidişine bu kadar üzüldünüz osman bey??
    Cevapla
  • Bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni kahretsin Iran...Senin islam dunyasina getirdigin kan, gozyasi, yikim ve olumler Israilin 20 katini gecti....Bu bir Sunni-Sii mezhep savasi degildir. Bunlar Siiligi sadece bir somuru ve yayilma araci olarak kullanirlar....Bu gizli Buyuk Pers Imparatorlugunu kurma Projesidir....Bu bir Hassan Sabbah projesidir.....Bunlarin Arab ulkelerindeki isleri tamamladiktan sonra siradaki hedefi Anadolu ve Azerbaycan......Aman Turkiye uyuma !!.... Bunlara sirtini asla donme...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!