Görev değişikliklerine başladı

Suudi Arabistan'ın yeni Kralı Selman görev değişikliklerine başladı, ilk ataması oğluna oldu.

Görev değişikliklerine başladı
Görev değişikliklerine başladı
GİRİŞ 23.01.2015 14:10 GÜNCELLEME 23.01.2015 16:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kral Selman, oğlu Muhammed Bin Selman’ı ikinci veliaht prens, savunma bakanı ve Kraliyet Divan Başkanı olarak tayin etti.

Kral Abdullah, üvey kardeşi Prens Mukrin’i Veliaht Prens Selman’dan sonraki veliaht olarak tayin etti.

Kral Selman göreve geldikten sonra yaptığı ilk açıklamada, "Allah beni halkımızın başarısı ve isteklerini yerine getirmede başarılı kılsın. Ülkemize ve halkımıza güven ve istikrar  versin. Onu her türlü kötülükten korusun. Allah’ın dileğinden başka bir şey olmaz. Barış, rahmet ve kardeşlik dini olan İslam’ın emirleri doğrultusunda Ümmetin hizmetinde olmaya devam edeceğim. Allah’a dua ediyorum. Bana hakkı hak, Batılı da batıl olarak göstersin. Ülkemizin kurucusu Bin Abdulaziz’in yolunda ilerlemeye devam edeceğim. Kur’an yolundan ayrılmayacağım." dedi.

Suudi Arabistan'da tahta oturan Selman bin Abdulaziz 1935’te doğdu. Suudi Arabistan’ın ilk kralı Abdülaziz’in Hüsa Sudayri’den doğma yedi oğlundan biri.

Dini ve temel eğitimini kraliyet çocuklarının gittiği Prens Okulu'nda aldı. Siyasi hayatına 1954’te henüz 19 yaşındayken Riyad Valisi olarak başladı. 1960 ile 1962 arasında kraliyet ailesindeki taht mücadelesinde bir süre ara verdiği valilik görevini 50 yıldan fazla sürdürdü.

2011 yılında Savunma Bakanlığı görevine getirildi, bir yıl sonra da veliaht prens oldu.

Selman bin Abdulaziz, muhafazakar ve gelenekçi bir isim olarak biliniyor. Oğulları devlet kademesinde önemli görevlerde.

80 yaşındaki Selman bin Abdulaziz’in sağlık durumunun, yoğun çalışma temposu için elverişli olup olmadığı tartışma konusu.

YORUMLAR 3
  • Ahmet Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi ıslah etsin
    Cevapla
  • Mahir 9 yıl önce Şikayet Et
    Mısırdaki Darbeyi Desteklemeye devam, İngilizlerin ve ABD'nin Petrol İstasyonu Bekçiliğini yapmaya devam, Beni İsrail Yahudi Terörist Devleti ile El Altında ve Dolaylı Yoldan Ticaret Yapmaya Devam.Siyonistler İtalya'da bir Şirket Kurmuşlar bu Şirket İtalyanların gibi görünüyor fakat Maalesef Bu Şirketi Siyonistler Kurmuş Suudi Arabistan'da Bu Şirket Üzerinden Karşılıklı Ticaret Alış Verişini yapıyor.Yani Vehhabi Suudlular Gazze'de Şehit Olan Çoluk Çocuk Kadın Yaşlı Ayırt Etmeksizin Katleden Siyonist Beni İsrail Yahudi Terörist Devleti ile birlikte Parası ile Destek Vermiş oluyor.
    Cevapla
  • Kaiser Soze 9 yıl önce Şikayet Et
    Duan güzeldide abdullahın yolundan devam edeceiğim deyince durdum bi an..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı