Kaddafi'nin 2 milyar dolarına el kondu

Libya'da General Halife Hafter'e bağlı gruplar Libya Merkez Baknası'nı ele geçirerek 2 milyar dolara el koydu.

Kaddafi'nin 2 milyar dolarına el kondu
Kaddafi'nin 2 milyar dolarına el kondu
GİRİŞ 23.01.2015 17:55 GÜNCELLEME 23.01.2015 17:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Libya'da, darbe girişinde bulunan emekli General Halife Hafter'e bağlı güçlerin, Libya Merkez Bankası’nın Bingazi’deki şubesini ele geçirmesinin üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığından açıklama yapıldı.

DIŞİŞLERİNDEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Bakanlık, Libya'da, krize çözüm bulmak amacıyla başlatılan ateşkesin ihlal edilmesi ve çatışmaların yeniden artma eğilimi göstermesinden endişe duyulduğu belirtti.

Yapılan açıklamada, "Libya Merkez Bankası’nın Bingazi şubesine düzenlenen saldırıyı kınıyor, ülkede saygınlığı bulunan, meşru milli kurumların korunması gerektiğine inanıyoruz" ifadesine yer verilirken, 14-15 Ocak'ta Cenevre'de başlatılan kapsayıcı siyasi diyalog sürecinin devam etmesinin önem taşıdığı belirtildi.

2 MİLYAR DOLARA EL KONULDU

General Halife Hafter’e bağlı silahlı gruplar Libya Merkez Bankası’nın Bingazi’deki şubesini ele geçirerek şubedebulunan 2 milyar Libya dinarı(1,564 milyar dolar), 100 milyon dolar ve yüklüce altına el koymuş oldu. Bingazi Devrim Konseyi güçleri ile Hafter güçleri arasındaki çatışmada ise 7 kişi hayatını kaybetti.

MERKEZ BANKASI DOKUNULMAYAN TEK KURUMDU

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs 2014'te emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla hareket eden Trablus merkezi yönetimince engellenmişti.

Olayların ardından bazı milletvekillerinin Temsilciler Meclisi adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Merkez Bankası, tarafsızlığını koruyarak faaliyetlerini sürdürüyordu.

YORUMLAR 11
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Alsalar ne olur CONİLER yenisini basar kime hesap veriyorki,kullanımda nekadar olduğu sanki belli,dünya uyanıp bu parayı kulanmıyanakadar sömürü devam eder.
    Cevapla
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlara batılılar gülüyordur heralde. Haçlı seferlerinde atalarımız boşa ölmüş bunlar kendi kendilerini yok ediyor diyorlardır sanırım.
    Cevapla
  • abraham 9 yıl önce Şikayet Et
    islam alemi akrep gibi kendisini zehirleyerek yok olacak
    Cevapla
  • RAMAZAN YAVUZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülke bu şekilde kirli oyunlarla ancak talan edilebilir.
    Cevapla
  • efkan 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiye bir zaman önce bu ülkeye para yolamamışmıydı.kadafiyi çok ararlar bulamazlar bıraksaydılar o liderler bu mahlukatları anca durdurabiliyordu.çünkü bu araplar kaleş insanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?