IŞİD, Irak'ta Hırvatistan kadar toprağa sahip

Pentagon Sözcüsü John Kirby,Suriye'nin yaklaşık yarısına hakim olan IŞİD'in sadece Irak'ta 55 bin kilometrekareyi kontrol ettiğini açıkladı.

IŞİD, Irak'ta Hırvatistan kadar toprağa sahip
IŞİD, Irak'ta Hırvatistan kadar toprağa sahip
GİRİŞ 24.01.2015 13:58 GÜNCELLEME 24.01.2015 13:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Suriye'nin yaklaşık yarısına hakim olan IŞİD'in sadece Irak'ta 55 bin kilometrekareyi kontrol ettiğini açıkladı. Bu sayı hemen hemen Orta Avrupa ülkelerinden Hırvatistan'ın yüzölçümüne tekabül ediyor.

Kirby, Pentagon'daki basın toplantısında, IŞİD'in şu anda 20-30 bin kadar savaşçısı olduğunu ama gelip-gidişler nedeniyle bu rakamların değiştiğini kaydetti.

IŞİD'in, Irak'ta kontrol ettiği alanın toplamda yaklaşık 700 kilometrekaresini kaybettiğini belirten Kirby, Irak'ta özellikle kuzeydeki bölgelerin tekrar alındığını ve burada sahada bir güç olarak Peşmergelerin bulunmasının etkili olduğunu dile getirdi.

Kirby, Irak'ta, boş araziler hariç "değerlendirme" yapılmaya değer noktalardaki araştırmalarına göre, şu anda IŞİD'in 55 bin kilometreyi kontrol ettiğini, bunun karşılığında Irak hükümetinin 77 bin kilometrekare, Kürt güçlerinin de 56 bin kilometrekareye sahip olduğunu bildirdi.

Kirby, ancak bu tür rakamların mücadelenin kazanılıp-kazanılmamasında bir kriter olmadığına da işaret etti.

Kirby, aynı zamanda artık IŞİD'in daha fazla saklanmaya başladığını, bu nedenle de hava saldırılarının biraz daha az olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 2
  • FATİH 9 yıl önce Şikayet Et
    abd pentagon aracılığı ile sürekli ışıd in istatistiklerini tutmayı bıraksında oraya demokrasi getiriversin:))
    Cevapla
  • arif gören 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin organize ettiği koalisyon da hava saldırıları ile IŞİD'i gerilettiği havasını basıyor. Tabii yalandan kim ölmüş?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!