Suudi Arabistan'ın yeni Kralı Salman bin Abdulaziz

90 ya da 91 yaşında hayatını kaybeden Kral Abdullah'ın koltuğuna üvey kardeşi 79 yaşındaki Prens Selman Bin Abdulaziz geçti.

Suudi Arabistan'ın yeni Kralı Salman bin Abdulaziz
Suudi Arabistan'ın yeni Kralı Salman bin Abdulaziz
GİRİŞ 24.01.2015 16:00 GÜNCELLEME 24.01.2015 17:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

91 yaşında hayatını kaybeden Kral Abdullah'ın koltuğuna üvey kardeşi 79 yaşındaki Prens Selman Bin Abdulaziz geçti. Prens Selman, tahta oturmadan önce uzun yıllar savunma bakanı ve başbakan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

ŞİİLER VE LİBERALLER SEMPATİYLE BAKIYOR

Prens Selman Bin Abdulaziz, ülkede söz sahibi olan din adamları tarafından kabul görüyor. Suudi Arabistan'da muhalif kimlikleriyle tanınan Şiiler ve liberaller de, Prens Selman Bin Abdulaziz'e mesafeli de olsa sempatiyle bakıyor.

'DEMOKRASİYE GEÇEMEYİZ' DEMİŞTİ

Ancak Prens Selman Bin Abdulaziz 2010 yılında verdiği bir demeçte Suudi Arabistan'da demokrasi istemediğini açıkça dile getirmişti. Prens Selman, "Suudi Arabistan'da demokrasiye geçemeyiz. Eğer böyle bir şey olursa ülkedeki her kabile bir parti kurar ve Irak gibi kaosa sürükleniriz" demişti.

YENİ VELİAHT: PRENS MUKRİN

Suudi Arabistan'ın yeni kralı Selman Bin Abdulaziz'den sonra bu koltuğa üvey kardeşi Prens Mukrin'in oturması bekleniyor. Ülkenin kurucusu Abdülaziz İbn Suud'un en genç oğlu olan Prens Mukrin, ülkenin eski istihbarat şefi görevinde bulunmuştu.

Suudi Arabistan’ın yeni Kralı Selman'ın ABD’nin İran’la düzeltmeye çalıştığı ilişkilere ve nükleer müzakerelere vereceği tepkinin kritik olduğu belirtiliyor. Kral Selman'ın ABD-İran ilişkilerine bir şans vermek istemesi durumunda bölgede önemli değişikliklerin olacağı ifade ediliyor.

PETROL POLİTİKASINA DEVAM

Siyasi uzmanlar, Kral Selman'ın Suudi Arabistan'ın petrol politikalarında büyük bir değişikliğe gitmeyeceğini de ileri sürüyor.

YORUMLAR 7
  • pirana61 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyaya kazık kalacak zannediyor suudlar ama İngiliz uşaklığıda bir yere kadar şimdi hesap verme zamanı ölüm var suudlar ölümmm ölümm
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan ömrü kadar kısa bir süreye sıkışmış bir krallığın akıbeti 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde belli olur. Belki o zamana da kalmaz.. Keşke, akıbetlerini beklemek yerine akıllarını başlarına toplasalar.. İslam ümmeti için çalışma sözleri yerine ümmete bir zulüm anlamı taşıyan uygulamalardan vazgeçseler de bari Mekke ve Medine hürriyetine kavuşsa. İkramlarından vazgeçtik, Sisi’ye destek vermekten vazgeçseler bari, gölge etmesinler, başka ihsan istediğimiz yok. Şimdi hesap vaktidir. Herkesin yaptığı ve yapması gerekirken yapmadıklarının, her şeyi hakkı ile bilen ve hüküm sahibi olan Allah’a hesabını verecekleri bir gün var.. İnna lillah ve inna ileyhi raciun.. Abdurrahman Dilipak !
    Cevapla
  • muhalif 9 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi şeriata aykırı. toplum zaten ortaçağ zihniyetinde .
    Cevapla
  • Ali Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasinin şeriata aykırı olduğunu nerden uydurdun. ispat et
    Cevapla
  • ümmet 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru demiş,demokrasi her toplumda verimli olmayabilir,özellikle kabilecilik,aşiretçilik olan toplumlarda
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin pazarladığı demokrasi dinini..SUUDa neden götürmüyor hiç düşündünüz mü?
    Cevapla
  • Adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok halklısınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar