Husiler göstericilere saldırdı

Başkent Sana’da karşıt görüşlü protestoculara Husiler saldırdı. İki gazeteci alıkonuldu.

Husiler göstericilere saldırdı
Husiler göstericilere saldırdı
GİRİŞ 25.01.2015 15:23 GÜNCELLEME 26.01.2015 09:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yemen'in başkenti Sana'da Sana Üniversitesi önündeki Değişim Meydanı'nda sabah saatlerinde toplanan göstericiler Şii Husilerin ülke siyasetine müdahalesini protesto etti.

Meydana gelen silahlı Husi üyeleri, meydanın boşaltılmasını istedi. Gösterilerin devam etmesi üzerine havaya ateş açan Husiler iki gazeteciyi de alıkoydu.

Sert müdahalenin ardından kısa süreli arbede yaşandı. Bazı göstericiler üniversitenin içine sığınırken diğerleri ara sokaklara dağıldı. Husilere bağlı silahlı güçler üniversitenin önüne kimseyi yaklaştırmıyor.

Husi yanlıları ve karşıtları sokaklarda

Başkanlık Sarayı ve konutu kuşatma altına alınan Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin Husilerin baskısıyla perşembe günü istifa etmesinin ardından, Yemen’de Husi yanlıları ve karşıtları destek toplayabilmek için birçok gösteri düzenledi.

Başkent Sana’da binlerce kişi Husilerin ‘darbesini' kınamak için yürüdü. Göstericiler Husileri devlet kurumlarını ele geçirmek ve ülkede otorite boşluğu oluşturmakla suçluyorlar.

Taiz kentinde de Husi karşıtı bir başka gösteri düzenlendi. Göstericiler, taşıdıkları pankartlarla Husilerin devletten elini çekmesini, ‘meşruiyete darbe’ eylemlerinden vazgeçmesini istedi.

Sünni Şafii mezhebin çoğunlukta olduğu Hadr Mevt, Aden, Saba ve Cund bölgelerinin özerk bir otoritenin altında toplanması da göstericilerin talepleri arasındaydı. Aden ve Had Mevt bölgelerinde de binlerce kişi, Güney Yemen’in özerklik kazanması ve Kuzey Yemen’den ayrılması taleplerini dile getirdi.

Husi yanlısı Yemenliler ise Sana’da düzenledikleri eylemde, ‘Devrimin meşru talepleri boşa çıkmaz’ pankartları taşıdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sebo 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ümmeti Müslümanlara birlektelik ver bu ümmet dünya hırsına kapıldı bu nedir böyle habil ile kabilimi yaşatıyorlar kardeş kardeşe nedir bu yapılan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor