Bingazi'de kanlı çatışma: 16 ölü

Libya'nın doğusundaki Bingazi'de çıkan çatışmalarda 16 kişi öldü, 45 kişi yaralandı

Bingazi'de kanlı çatışma: 16 ölü
Bingazi'de kanlı çatışma: 16 ölü
GİRİŞ 26.01.2015 09:05 GÜNCELLEME 26.01.2015 09:05

Libya'nın doğusundaki Bingazi'nin merkezinde bulunan El-Leysi bölgesinde, Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi Hükümeti'ne bağlı Genelkurmay Başkanlığına ait güçler ile Devrimci Tugaylar ve Ensar'uş Şeria örgütü militanları arasında çıkan çatışmalarda 16 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bingazi Hastanesine sivil ve askerlere ait 16 ceset ile 45 yaralı getirildi. Söz konusu kişilerin kentin çeşitli mahallelerinde çıkan çatışmalarda yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Libya'da emekli general Halife Hafter'in, mayısta Zintan merkezli milis gruplarla ortaklaşa başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus merkezi yönetimi tarafından engellenmişti.

Ülkedeki silahlı güçler, Libya'nın batısını kontrol eden Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin (MGK) desteklediği Fecr (Şafak) Kuvvetleri ile Doğu Libya'yı elinde bulunduran Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'nin desteklediği Hafter'e bağlı milisler olarak ikiye bölünmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…